Afbeelding

Gemeente verkoopt vastgoed, maar niet voor extra inkomsten

Algemeen

Editie: Week 21, Jaargang 23 |

Abtswoude 13: verkocht - onder voorbehoud.

DELFT – De Gemeente Delft verkoopt een deel van haar vastgoed. Om, blijkt uit vragen van deze krant, de vastgoedportefeuille ‘te verkleinen, efficiënter te gebruiken en te optimaliseren’.


Op het raadsinformatiesysteem stond onlangs een opmerkelijke brief. De Provincie Zuid-Holland, die de Delftse uitgaven en inkomsten nauwlettend in de gaten houdt, geeft hierin goedkeuring voor de verkoop van twee panden in Delft: De Rotterdamseweg 51 - waar nu Kinderdagverblijf Aap uit de Mouw zit - en een boerderij aan de Abtswoude 13, die jarenlang dienst deed als buurthuis. De provincie gaf op 11 mei goedkeuring het pand aan de Rotterdamseweg 51 te verkopen en de boekwinst van de verkoop van Abtswoude 13 toe te voegen aan de algemene reserve.
Deze panden worden volgens een gemeentewoordvoerder niet verkocht om extra inkomsten te vergaren, maar dus om de vastgoedportefeuille te verkleinen en te optimaliseren. “Welke panden worden afgestoten is sterk afhankelijk van de functie en locatie van het pand en of het pand een beleidsmatige functie heeft”, voegt hij eraan toe. Momenteel staan volgens de gemeentewoordvoerder echter geen andere gemeentelijke panden te koop. Gebeurt dit later wèl, dan verloopt die verkoop via de makelaar of door middel van openbare verkoop op de markt. “Dat gebeurt dan door middel van een advertentie in een lokale krant.”
De Boerderij aan Abtswoude 13 is verkocht onder voorbehoud. Er heeft nog geen levering plaatsgevonden. “Tot dat moment kunnen wij geen uitspraken doen over de opbrengsten. Er zijn namelijk ontbindende voorwaarden van toepassing.” Op Funda.nl staat de boerderij te koop voor 495.00 euro k.k.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12