Mels van der Velden draait met SV Nootdorp een aardig seizoen in de eerste klas

Algemeen

Mels van der Velden ontwijkt een sliding van de Sportlust '46-tegenstander. Op gepaste afstand kijkt Rob Nootenboom hoe het afloopt". (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER-NOOTDORP – SV Nootdorp verrast vooral de laatste weken met geinige resultaten. Zo werd afgelopen zaterdag het bepaald niet kinderachtige Sportlust '46, uit Woerden, dat SV Nootdorp bij vlagen zo ongeveer ondersteboven speelde, toch maar mooi met 3-1 weggezet. "Ik denk zeker dat we ons mannetje staan in de eerste klas", zegt Mels van der Velden, voor het tweede seizoen SV Nootdorper.

"Vorig seizoen zijn we gepromoveerd. Dit seizoen zijn we alleen tegen Spijkenisse eraf gespeeld. Verloren we met 4-1. De nieuwe jongens zijn goed ingepast. Ja, vooral de laatste weken loopt het wel". 

Van der Velden voetbalde z'n hele leven voor DHC. Tot twee seizoenen geleden. "Ik speelde bij DHC niet in het eerste. Zat eigenlijk tussen het eerste en tweede in. Een rotgevoel. Je hoorde nergens bij. Een aantal jongens is toen van DHC naar Nootdorp gegaan. Mede door trainer Bert de Best. Maar het is niet zo dat hij de eerste contacten heeft gelegd. Dat was eerder andersom". 

Van der Velden (24) is een linksbenige, verdedigend ingestelde speler. 

-Ben je verdediger, omdat je tekort komt om aanvaller te zijn?
"Nee. Ik heb vroeger altijd als aanvaller gespeeld. Maar daar heb ik tegenwoordig de snelheid niet meer voor. Ik heb, als verdediger, altijd links achterin gestaan. Linksback, linkshalf, het maakt me niet zo veel uit". Toch vindt hij het geen straf dat hij is doorgeschoven naar de linkshalfpositie. 

Hij is, vindt hij in alle bescheidenheid, niet ontevreden over z'n tactische kwaliteiten. "Die zijn wel vrij sterk. M'n omschakeling kan beter. En ik laat me toch te veel afleiden en irriteren door randzaken. Het mentale aspect, dat kan beter. In het veld ben ik vrij agressief. Dan gaat er een knopje om. Ik wil altijd winnen. Ik kan zó slecht tegen m'n verlies. Ja, in het veld ben ik heel anders dan erbuiten. Dat is een wereld van verschil. In het veld is bij mij alles geënt op winnen. En dan ga ik soms wel 's m'n grenzen over". 

Tot nu toe scoorde hij twee rode kaarten, dus dat valt dan eigenlijk best mee. "Allebei bij Nootdorp. En allebei aan het begin van het seizoen. Ik doe alles om te winnen. Op een gegeven moment ga je dan wel 's te ver. Dan is de teleurstelling gewoon te groot voor mij". 

SV Nootdorp heeft een heel behoorlijke spelersgroep. Waarbij de bepaald niet kinderachtige aanwinsten inderdaad van grote waarde blijken te zijn. "Ik hoop dat dat straks weer gebeurt. Zo worden we als groep steeds sterker". 

-Zeker is dat Mike Verschoor en John den Dulk naar SV Nootdorp overstappen. Word je daar niet een beetje zenuwachtig van?
"Nou, ja. Ik weet wat ik zelf kan. Concurrentie is absoluut goed. Zo worden we allemaal beter. Maar goed, als er een heel goeie speler op mijn positie komt, dan is het aan mij om zó hard te werken dat ik weer speel". Bovendien: "Ik heb het voordeel dat ik links ben, zij zijn allebei rechts. Ach, je kan toch niet alle 26 wedstrijden spelen". 

-Voel jij je nog steeds DHC'er?
"Ja, maar dat is logisch. Ik heb daar m'n hele jeugd doorgebracht. En ook nog in de senioren gespeeld. Ja, er is een heel verschil tussen DHC en Nootdorp. Bij DHC is alles toch wel meer geënt op het resultaat. Bij Nootdorp is dat wel een beetje anders. Al is dat, sinds wij hier zijn komen voetballen, wel veranderd. Ze willen nu wel hogerop". 

Wat z'n eigen presteren betreft kan hij, vindt hij, redelijk tevreden zijn. "Al kan je natuurlijk nooit helemaal tevreden zijn. Wel is het zo dat ik voor het eerst de zomerstop goed ben doorgekomen. Ik kom dan altijd wel aan, maar deze keer viel het mee. Al ben ik daarna ook wel weer even teruggezakt. De winterstop kwam op het goeie moment. Daar heb ik ook met de trainer over gesproken. Ik kan mezelf er moeilijk toe zetten om tijdens de zomer- of winterstop voor mezelf te gaan lopen. Ik heb wel een zetje nodig van iemand die me ertoe aanzet. Maar goed, na de winterstop gaat het wel beter. Met het hele team trouwens". 

Van der Velden miste dit seizoen vier wedstrijden vanwege een schorsing. En hij was één wedstrijd wisselspeler. "Ik heb gelukkig weinig blessures gehad". Het niveau in de eerste klas valt hem wel mee, vindt hij. "Ik heb bij DHC ook eerste klas gespeeld. Heel veel verschil zie ik niet. In onze afdeling zijn de krachtsverschillen klein. Iedereen kan van iedereen winnen". 

-Wat ontbreekt er nog aan dit SV Nootdorp?
"Toch wel ervaring. In de as zou er nog wel wat ervaring bij mogen. En scorend vermogen. Dat is toch wel een beetje ons gebrek". Dat neemt niet weg: "We hopen eigenlijk op een periodetitel. Maar als ik realistisch ben, moeten we tevreden zijn als we ons handhaven. Dat is ook steeds onze eerste doelstelling geweest".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12