Huis te koop: Cellebroerstraat 57, Delft

Algemeen

Sfeervolle woning in de binnenstad met tuin en dakterras

Negen jaar geleden gingen André Ruggenberg en Desirée Pelzer samenwonen en dat wilden ze het liefst in de binnenstad van Delft. Ze kwamen uit in de Cellebroerstraat. Meer in de binnenstad zitten is eigenlijk niet mogelijk. Vanuit de woonkamer kijken André en Desirée namelijk op de Oude Kerk en het dakterras biedt uitzicht op de nieuwe. Enkel de deur uitstappen brengt ze bovendien bij de restaurantjes op de Paardenmarkt. De gezellige Delftse sfeergeluiden bereiken hun huis ook regelmatig.

Op zondagochtend bijvoorbeeld, als om 10 uur de kerkklokken klinken. “Erg leuk”, vindt André. “Als je er van houdt zijn die dingen alles behalve storend. We hebben dan ook absoluut geen last van geluidsoverlast. Niet van de evenementen in de stad, niet van jongeren die zijn gaan stappen en ook zeker niet van de feestjes in het Floratheater hier in de straat.” 

André en Desirée werden direct verliefd op het huis toen ze het voor het eerst bezochten. Dat zit hem dus vooral in de locatie. “Maar ook de tuin en het dakterras spraken me erg aan”, blikt Desirée terug. “Zoveel huizen in de binnenstad met een tuin zijn er nou eenmaal niet en er staat bijna de hele dag zon op. Bovendien is het gewoon een heel fijn huis in een leuk straatje.” 

Dat het huis een tuin heeft met een schuur en achterom is een voordeel dat je niet meteen verwacht als je op zoek bent naar een huis in de binnenstad. Ook is de woning eenvoudig te onderhouden. André en Desirée profiteerden toentertijd van het feit dat het huis kort voor hun koop was opgeknapt door een aannemer, waardoor ze er niets aan hoefden te doen voordat ze er in konden trekken. 

Dat het stel wil verhuizen, komt doordat ze graag een iets groter huis willen. “Het huis is in principe niet te klein voor ons, maar je krijgt toch steeds weer nieuwe wensen en die passen niet meer allemaal in dit huis”, legt André uit. “Ik zou bijvoorbeeld wel een losse keuken willen, een grotere boekenkast en wat meer ruimte in mijn slaapkamer, want Desirée kan haar kleding bijna niet meer kwijt…” Dat beaamt ook Desirée, hoewel ze beiden ook aangeven geen haast te hebben. “We wonen hier gewoon heerlijk”, oordeelt Desirée. “Als we het huis niet zouden verkopen, zou ik dat ook helemaal niet erg vinden en blijven we hier lekker zitten. We blijven uiteindelijk ook gewoon in de binnenstad wonen.” 

Het huis is vanwege z’n omvang vooral geschikt voor starters of mensen zonder kinderen. Verder heeft het alles om je helemaal Delftenaar te voelen en de stad te proeven.

De vraagprijs voor deze woning is 239.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) – 2134134 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12