Files verdwijnen als sneeuw voor de verkeerslichten op Kruithuisweg

Met de auto het Tanthof verlaten, dat viel de afgelopen tijd niet altijd mee...

DELFT – De verkeerschaos op de kruising tussen de Kruithuisweg en de Voorhofdreef was begin deze week nog niet voorbij.

De werkzaamheden aan de verkeerslichten duurden twee dagen langer dan gepland en tijdelijke verkeerslichten bleken geen goede oplossing. Bij de redactie van Delft op Zondag kwamen deze week verschillende reacties binnen van lezers die zich hebben geërgerd aan de tijdelijke verkeerslichten. “Ik deed er drie kwartier over om mijn auto voor een beurt naar Delfgauw te brengen”, vertelt een Delftse uit Tanthof-Oost, die niet met haar naam in de krant wil. Volgens haar kwam dit omdat de tijdelijke verkeerslichten slechts drie auto’s per keer door lieten rijden. 

“Blijkbaar heeft de Gemeente het niet begrepen”, reageerde William Rengelink op www.delftopzondag.nl. “Dinsdagmorgen was het tussen 08.00 en 10.00 uur niet mogelijk om Tanthof te verlaten, het kostte me minstens een half uur.” Ook volgens Rengelink waren de tijdelijke lichten daar de reden van. “Bellen met de Gemeente leverde als reactie op dat ze worden platgebeld... Gelukkig stonden er dinsdagavond weer verkeersregelaars.” 

Kees van der Lingen stoorde zich vooral aan de onveilige situatie voor fietsers. “Zo waren er voor de fietsers en voetgangers tussen de Voorhofdreef en het Tanthof zelfs geen de noodstoplichten geplaatst. Deze weggebruikers moesten op goed geluk, zich oriënterend op het autoverkeer, veilig de overkant zien te bereiken. Omdat men zelfs verzuimd had om waarschuwingsborden voor auto’s, fietsers en voetgangers te plaatsen, konden er riskante situaties ontstaan. Deze nalatigheid bij voorzienbare omstandigheden zou ik als onverantwoord willen benoemen. En”, gooit hij er nog een schepje bovenop, “bij onvolkomenheden als deze verzucht ik weleens: Delft aangeduid als Kennisstad en/of Kunststad is nog ver weg van de titel Burgerstad.”
 
Gemeentewoordvoerder Jan Langstraat had donderdagmiddag goed nieuws voor iedereen die de bijwerkingen van de werkzaamheden aan het kruispunt zat is. Woensdagmiddag zijn de nieuwe verkeerslichten in gebruik genomen. “Sindien zijn er ook geen meldingen meer binnengekomen van verkeersproblemen”, aldus Langstraat. Het werk heeft volgens de woordvoerder twee dagen langer geduurd dan gepland. “Dat had overigens niets te maken met de vorst. Het klopt dat het dinsdag erg druk was. Daarover zijn bij ons ook meldingen binnengekomen. Voor zover wij weten, deden deze problemen zich maandag niet voor.” Dat er op maandag en dinsdag sprake was van filevorming rond het kruispunt kan volgens Langstraat ook te maken hebben met het verkeersaanbod op die dagen. “Ook als alle verkeerlichten normaal werken, komt het wel voor dat het de ene dag drukker is dan de andere.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1