Afbeelding

Organisatie OWee kijkt trots en tevreden terug, al waren er ook klachten

Algemeen

Editie: Week 22, Jaargang 34 |

Voor het onderdeel ‘Fiets ‘m erin’ was zelfs het Te Land Ter Zee en in De Lucht-icoon Johan Vlemmix – in groene broek, met microfoon – van stal gehaald. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – De OWee zit er weer op. Menig student beleefde de week van z’n leven. Andere Delftenaren zijn blij dat het de ontvangstweek voor studenten weer voorbij is.

De organisatie van de OWee probeerde Delftenaren dit jaar meer bij hun ontvangstweek te betrekken. Dat deden ze vorige week zondagavond bijvoorbeeld met een voor iedereen toegankelijk openingsfeest op de Markt. Dinsdagmiddag was er aan de Hooikade en in de Schie het spectaculaire onderdeel ‘Ter Land, Ter Zee en in de OWee’, waar heel Delft welkom was. “Dat was heel erg leuk”, blikt OWee-voorzitter Steven Leest terug. “Het was een stuk drukker dan verwacht en het was mooi om te zien dat hier ook veel niet-studenten waren. Iedereen was heel positief.” De weergoden waren iets minder positief, waardoor een uur eerder werd afgeblazen dan de bedoeling was.


Ook zondagavond, toen de nieuwe studenten aan lange tafels langs de grachten aan de Hippolytusbuurt en Oude Delft gingen dineren, zat het weer niet mee. Spullen die op de gedekte tafels lagen waaiden de grachten in. Mevrouw Van Baarle vond het vooral verbazingwekkend dat beide straten waren afgesloten voor verkeerd, mailt ze naar Delft op Zondag. “Het stond er vol met tafels en stoelen”, mailt de binnenstadbewoonster. “Wat als hier nu opeens brand zou uitbreken? Of als een ambulance ergens met spoed moet zijn? En waarom worden deze acties niet op de campus georganiseerd? De echte Delftenaar zit echt niet te wachten op de studenten in de stad”, aldus Van Baarle.


Steven Leest geeft aan gedurende de week vooral complimenten en positieve reacties te hebben gehad. “Maar”, voegt hij eraan toe, “er zijn zoveel partijen waar we rekening mee houden. We proberen het zo goed mogelijk voor iedereen te doen, maar het is haast onmogelijk het voor iedereen in de stad ideaal te krijgen. “ Dus ontving de organisatie ook enkele klachten van Delftenaren die niet gelukkig waren met sommige OWee-perikelen. “Met hen gingen we dan even zitten om te kijken hoe we het op konden lossen.”

Vernield
Dat kan John Gillemans, eigenaar van Café Willem van Oranje bevestigen. Hij moest zondagavond, toen een hoosbui het openingsfeest op de Markt verstoorde, toezien hoe z’n terras werd vernield. “Het bestuur van de OWee kwam daarna meteen naar me toe, ze vertelden dat ze hiervan baalden en dat ze dit keurig netjes willen afhandelen. Een groot compliment aan hen.” De sfeer tijdens het openingsfeest was volgens Gillemans prima, totdat de regen met bakken uit de lucht kwam. Zo’n driehonderd studenten wilden schuilen op het terras van het café op de Markt. “Toen hingen er opeens studenten aan m’n parasol en de zonwering is er niet goed vanaf gekomen.” Ook een aantal stoelen, waar de studenten op gingen staan, overleefden het niet. Politie en beveiliging kwamen erbij, maar konden niet voorkomen dat de café-eigenaar met de nodige schade achterbleef. Daar is hij niet blij mee. “Maar ik weet zeker dat dit zonder die hoosbui nooit was gebeurd. Verder zijn hier nog nooit incidenten geweest tijdens de OWee.”

Andere OWee
Steven Leest en de rest van het bestuur vinden het mooi dat ze erin zijn geslaagd een andere OWee te organiseren dan in voorgaande jaren. “Dat is goed gelukt. We hebben niet zomaar even een draaiboek van eerdere jaren gepakt, maar een aantal dingen echt veranderd. Er waren enkele kinderziektes, maar de veranderingen hebben goed uitgepakt. Daar zijn we trots op. We kijken met plezier terug op afgelopen week.”
Zie voor meer foto’s van de OWee de website www.delftopzondag.nl/fotoalbum.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12