Welke Bekende Delftenaar volgt Hans van Bemmel op als Bekendste Delftenaar?

Algemeen

VanVelzen woont niet meer in Delft, maar was er dit jaar wel vaak te vinden. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Het is tijd voor de verkiezing van de Bekendste Delftenaar van 2010. Dus is het nu mogelijk om te stemmen op de vrouw of man die het volgens u verdient om dit jaar tot de Bekendste Delftenaar te worden verkozen.

Om het geheugen wat op te frissen en het kiezen wat makkelijker te maken vindt u op deze pagina de einduitslag van vorig jaar. Toen werd de Delftse weldoener Hans van Bemmel door de lezers van Delft op Zondag uitgeroepen tot de Bekendste Delftenaar. Van Bemmel is inmiddels uit Delft vertrokken en dus is het hoog tijd voor een nieuwe Bekendste Delftenaar. De lezers van Delft op Zondag mogen nu bepalen wie de opvolger wordt van Walter Getreuer (Bekendste Delftenaar in 2005), Bas Verkerk (2006), wijlen Pierre van Hauwe (2007), Truus Feyge (2008) en Van Bemmel. Eerder hebben ook oud-Burgemeester Hein van Oorschot, Martin Stoelinga en oud-wethouder Rick Grashoff de prijs, een door Loes van der Holst ontworpen bronzen beeld van Hugo de Groot, al eens gewonnen.

Nieuwe rondes, nieuwe kansen
Dit jaar zijn er nieuwe rondes en dus nieuwe kansen. De ervaring leert dat de winnaar het jaar ervoor vaak al hoog in de lijst stond. In de Top 10 van vorig jaar vinden we bovendien enkele namen van Delftenaren die zich ook dit jaar voor de stad hebben ingezet. Zo is Herman Weyers (de nummer 3 van 2009) nog altijd even druk met het Vermeercentrum, zijn evenementen in de stad en zijn rol als Sinterklaas die hij met verve vervult. Martin Stoelinga, die vorig jaar op een vijfde plek eindigde, was zoals altijd weer vaak in het nieuws en hij kan doorgaans op veel stemmers rekenen. Dankzij VanVelzen, de nummer 8 van vorig jaar, vond de aftrap van het succesvolle evenement 'Helden van Amstel LIVE!' in Delft plaats. Daarnaast zorgde hij in het ANWB-tijdschrift De Kampioen, in de NAAR DELFT-krant en in het tv-programma 'Van der Vorst ziet sterren' voor promotie van zijn geboortestad, waar hij overigens niet meer woont. 

Anna Krul werd het afgelopen jaar nóg iets bekender door haar nominatie voor de Nachtburgemeester van Delft-verkiezing. Voormalig astronaut Wubbo Ockels, de nummer 65 van vorig jaar, was veel in de media te vinden, waar hij vooral de TU Delft op de kaart zette. Ondernemer en uitvinder Bernd Schneider stond wederom flink in de picture als jurybaas van het succesvolle tv-programma 'Het Beste Idee van Nederland'. 

Ook de andere lieden op de lijst hebben zich op hun geheel eigen manier verdienstelijk gemaakt voor de stad. De één deed dat vooral achter de schermen, de ander stond ermee in de spotlights. Opvallend was vorig jaar het vrij hoge aantal Delftse politici op de lijst, van wie een aantal sinds de Gemeenteraadsverkiezingen met stille trom zijn vertrokken. Zullen hun plaatsen worden ingenomen door nieuwe wethouders en Raadsleden? Of duiken er andere, wellicht nu nog onbekende, maar sympathieke Delftenaren op in de lijst? 

Dat is allemaal aan de lezers van de krant Delft op Zondag. Die kunnen nu hun stem uitbrengen op de website van www.delftzoondag.nl of via de bon op deze pagina. Die kan worden ingeleverd bij de redactie van Delft op Zondag of worden opgestuurd naar Delft op Zondag, Koornmarkt 22, 2611 CX, Delft. Let er bij het stemmen op internet wèl op dat u de naam van uw Bekendste Delftenaar goed en volledig schrijft. Stemt u bijvoorbeeld op de Delftse acteur Piet van der Pas, vul dan zijn volledige naam in en niet ‘P. van de Pas’, ‘Piet v/d Pas’ of ‘piet van der pas’. Dit voorkomt verwarring bij het tellen van de stemmen. Als hulp kunt u de lijst met correct geschreven namen in deze krant of op de website raadplegen.

De Tussenstand
Net als vorig jaar publiceert Delft op Zondag in de komende twee edities een tussenstand van de Top 20 van dat moment. Om het spannend te houden verschijnt die níèt in de editie van 26 december. En dan nu... stemmen maar!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12