Missen maken het jury erg lastig

Algemeen

Editie: Week 5, Jaargang 22 |


Zoë Grijn gekroond tot nieuwe Miss Delft op Zondag
Delft - Zoë Grijn mag zich een heel jaar Miss Delft op Zondag noemen. In de sfeervolle entourage van de grote zaal van Kok Catering bezorgden negen kandidaten de jury kopzorgen. Na een juryberaad van bijna drie kwartier kon Esther Bakboord het verlossende woord spreken en mocht Talitha de Boer haar opvolgster Zoë Grijn de kroon op het hoofd drukken.
Alles klopte donderdagavond aan het Delftechpark. De muziek van Willem Berkiens Disco Night, de vierhoofdige jury bestaande uit Ingrid Erkelens, Esther Bakboord, Ronald Hes en Berry Stokman,de zaal en de verzorging van Kok Catering, de hoofdprijs een splinternieuwe scooter ter beschikking gesteld door Gert Jan Sunder en de negen schitterende kandidaten. De pret en het plezier spatte van de negen jonge dames af die er onderling een geweldig feestje van maakten. Tweemaal betraden ze de catwalk, één keer casual en één keer in avondkledij, deskundig begeleid door de presentatoren René Wolve en Jan Willem van Buren. De beide heren wisten de dames op hun gemak te stellen en en passant ook nog een paar ontboezemingen te ontlokken.
In de zaal veel gespannen opa’s, oma’s, vaders, moeders, vrienden broers, zussen en zelfs één peettante.
Doordat het niveau van de kandidaten erg hoog lag was het voor de jury ingewikkeld de winnares van de wedstrijd aan te wijzen. “De dames deden niet veel voor elkaar onder”, legde Esther Bakboord uit. “We hebben gekeken naar de manier waarop ze bewogen, de spontaniteit, de uitstraling, de welbespraaktheid, de kledingkeuze en ga zo maar door. Tijdens het beraad werd het het verhaal van de tien kleine negertjes. Steeds viel er na  soms felle discussie een kandidaat af en uiteindelijk waren we het er unaniem over eens dat Zoë de kroon voor een jaar mag dragen.”
Alle deelnemers kregen een goodie bag aangeboden van DA drogist Buitenhof en een foto CD. Daarnaast bood jurylid Berry Stokman de dames een gratis zonnebanksessie aan bij Headline Haarmode aan de Vrijheidslaan.
Miss Delft zelf had in de verste verte niet verwacht dat ze het Kok Partycentrum gekroond en op een nagelnieuwe scooter zou verlaten. “Toen ik in de eerste ronde door René werd bevraagd stond ik te shaken op de catwalk. Mijn zus Macy deed ook mee aan de verkiezing en ik had gedacht dat zij de titel in de wacht zou slepen. Dit had ik nooit gedacht. Ik vind het geweldig.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12