Even bellen met Peter Chattelin

Algemeen

Pink Project voert op zaterdag 18 september bij Lijm & Cultuur The Wall uit. Pink Project-voorman Peter Chattelin vertelt.

- Heb je er zin in?
“Niet echt. Haha. Nee, ik heb er onwijs veel zin in, natuurlijk! De adrenaline zit al een maand tot aan onze strot. Acht dagen voor het optreden komt het podium. We zijn daarna een week lang dag en nacht bezig met opbouwen, weer of geen weer. De hele band heeft er heel erg veel zin in, het wordt ook de ultieme show.”

- Waar kijk je het meest naar uit?
“Diverse dingen. Het moment dat de muur wordt opgebouwd, bijvoorbeeld. Het is heel spannend of dat goed gaat. Het wordt een muur van een meter of 35 breed en zeven meter hoog, net als bij Pink Floyd. Het moment dat de muur instort wordt een tweede hoogtepunt. Verder kijk ik uit naar de hotelkamer-scene. Ik speel dan Pink Floyd die depressief in een hotelkamer zit. Die kamer, die compleet met bed en tv wordt nagemaakt, komt tijdens de show uit de muur. Dat is wat anders dan een bandje van vier man dat in een kroeg staat te spelen...”

- Jullie proberen de originele show van The Wall zo precies mogelijk na te doen. Wat is er bij jullie desondanks anders dan tijdens de ‘echte’ show van Pink Floyd?
“Daar moet ik effe over nadenken, hoor. Kan je nagaan, hoe compleet we zijn. Maar als ik iets moet noemen, dan is het de hoeveelheid mensen die eraan meewerkt. Bij Pink Floyd zijn er alleen al tien tot vijftien mensen die zich met één item, zoals het vliegende varken, bezighouden. Wij moeten het echt hebben van vrijwilligers, daardoor zijn de verhoudingen net wat anders. Om je een beeld te geven: de achtergrondzangeressen van Pink Floyd kregen na de tour alle drie een Ferrari cadeau. Bij ons krijgen de muzikanten 150 euro. Daarnaast hebben we voor de show bij Lijm & Cultuur een budget van 200.000 euro, terwijl die show van Pink Floyd zo’n miljoen euro per keer kostte.”

- Twee ton voor een show is toch vrij veel...
“Dat is ook erg veel geld, ja. En de kans is groot dat we verlies gaan maken. Maar we zijn zo gepassioneerd dat we, ook al lijden we 30.000 euro verlies, het toch doorzetten.”

- Waarom moeten muziekliefhebbers die nog twijfelen beslist een kaartje kopen?
“Omdat Delft nooit meer zo’n grote en unieke show krijgt. The Wall is een monument onder de rockshows. Als mensen een show willen zien die de rest van hun leven op het netvlies gebrand blijft, moeten ze op 18 september zeker komen.” (JN)


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12