Oliveo krijgt klop van duidelijk beter SV Den Hoorn, 'maar iedereen doet z'n stinkende best'

Algemeen

PIJNACKER-NOOTDORP – "We gingen er met goeie hoop naartoe. Maar binnen vijf minuten was het beslist". Voetbal is helemaal niet zo ingewikkeld. SV Den Hoorn versloeg Oliveo, met 4-0. "Teleurstellend", is Oliveo-trainer Peter Huisman oprecht bedroefd.

SV Den Hoorn, daar bestaat weinig misverstand over, draait als een tierelier. Brabander Harrie Biemans blijkt een gouden greep als trainer. Er staat een prima spelersgroep. De eerste periodetitel en de eerste plaats doen het zelfvertrouwen aanzwellen. En dus weten ze in Den Hoorn vooralsnog niet wat verliezen is. Maar ook wat Oliveo tot nu toe presteert mag lichtelijk verrassend heten. Vorig seizoen, in de tweede klas, bleek degraderen het hoogst haalbare. Toch zegt Huisman: "Gedane zaken nemen geen keer, maar ik vond ons vorig seizoen zeker geen modderfiguur slaan in de tweede klas. Laat ik het zo zeggen: wij hadden drie kansen nodig om één keer te scoren, de tegenstanders twee. Dat gaat zich wreken. Maar onze ploeg kon en kan aardig ballen. Alleen moesten wij méér doen om te winnen dan de andere ploegen. Nu, in de derde klas, is het min of meer andersom. We creëren nu makkelijker kansen, de tegenstanders hebben ook meer kansen nodig om te scoren". Alleen afgelopen zondag dus even niet. "Teleurstellend", windt Huisman er geen doekjes voor het bloeden om. 

Oliveo speelt dit seizoen ook op een andere manier anders dan vorig seizoen. "We spelen nu achterin één op één, ongeacht hoe de tegenstander speelt. Dat betekent dat de verdedigers extra scherp moeten zijn. Vorig seizoen hebben we constant op onze tenen moeten lopen. Dit seizoen is het leuker voetballen. Ook omdat we vaker winnen. Voetballen is een hobby, maar het is wel leuk als je regelmatig wint". 

-Heb je nu ook een kwalitatief betere selectie dan vorig seizoen?
Huisman: "We zijn een jaar verder. En we zijn in de breedte sterker. Ik heb nu wel achttien spelers die ik in één durf te zetten. Maar ik heb ook een heel jonge groep. Op twee spelers na, die zijn 24, 25, heb ik allemaal jongens van 22 jaar of jonger. Ik denk dat in de hele selectie toch wel 70 procent jonger is dan 23 jaar. Dat is hartstikke leuk werken, maar het heeft ook nadeeltjes. Die jongens hebben ook met school te maken, En ze werken om wat bij te verdienen. Maar goed, we spelen derde klas, het is geen topamateurvoetbal. Iedereen doet z'n stinkende best". 

-Hoe dan ook: SV Den Hoorn was gewoon stukken beter. Of niet?
Huisman: "Binnen vijf minuten maken wij twee heel grote fouten en het is gebeurd. Zij spelen met in totaal misschien wel 500 wedstrijden ervaring op eersteklasniveau. Dat voel je, dat zie je. Voetballend konden we best wel leuk meedoen, maar het gaat om de momenten. En dat deden zij heel goed. Met hun spitsen, Draaisma en Van Velsen, hadden we heel veel moeite. Daar kan je wel 's tegenaan lopen. Wij hadden gewoon een mindere dag. Dat kan wel 's gebeuren. Maar we gaan door met waar we mee bezig zijn. Zo trainen we, zo spelen we, daar hebben we plezier in met z'n allen. En ik heb de overtuiging dat het op dit niveau voor ons werkt".

'WE ZIJN WISSELVALLIG, DAT KAN HAAST NIET ANDERS'
Fred van Rossum is dit seizoen assistent-trainer bij Oliveo. Dat was hij de vijf seizoenen ervoor bij SV Den Hoorn. Daar gaf hij, al vrij vroeg tijdens het afgelopen seizoen, aan dat hij ermee wilde stoppen na dat seizoen. Toen nog hoofdtrainer John de Letter was daar niet echt blij mee. "Ik was erg blij toen John trainer werd van Den Hoorn. We hebben samen gevoetbald, we zijn al heel lang vrienden. En hij is ook nog 's de neef van m'n vrouw. Ik gaf aan dat het voor mij bij Den Hoorn wel uitgewerkt was. Dat heb ik ook bij de Technische Commissie gemeld. Ook die zei: Is dat niet een beetje vroeg? We spraken af dat ik er nog 's over zou nadenken. Bij het volgende gesprek heb ik gezegd dat ik toch zou stoppen. Ze wilden me graag houden, maar dan in een andere functie. Daar heb ik over nagedacht. Ik zou John kunnen assisteren bij het trainen van een groep van achttien selectiespelers. En ik zou het onder 23-team kunnen doen. Maar dat vonden ze niks. Ze wilden me alleen bij het onder 23-team. Daar heb ik ja op gezegd. Toen werd John na het seizoen weggestuurd. Het leek mij toen ook beter bij Den Hoorn te stoppen". 

Toen belde Peter Huisman. "Of ik wilde komen praten. Ze waren met Martijn Langstraat in zee gegaan als assistent-trainer, maar met hem ging het niet zo goed. Of ik als tussenpaus wilde fungeren. Ik ken Martijn heel goed, hem gun ik het allerbeste. Ik heb ja gezegd". 

Spijt heeft Van Rossum daar allerminst van. "We hebben een jonge spelersgroep. Is hartstikke leuk werken. En ik merk ook dat het verfrissend is om met een andere groep te werken". 

Ook leuk vond hij het terug te zijn bij SV Den Hoorn, al was het dan nu in dienst van 'de vijand'. "Ik had Den Hoorn één keer zien spelen, tegen ons, in de voorbereiding. Maar dat was een oefenwedstrijd. Den Hoorn heeft het geluk dat ze steeds compleet kunnen spelen. Dat zie je ook aan het elftal. Je kan zien dat ze de afspraken die ze van de trainer meekrijgen ook opvolgen. Ja, deze trainer heeft het goed op de rit staan. Den Hoorn was duidelijk beter. Individueel en als team. Den Hoorn speelt altijd wel in de top van de derde klas. Daar heeft een ploeg als Oliveo het lastig tegen". Dat neemt niet weg: "Het is niet leuk om zo te verliezen. Binnen vijf minuten met 2-0 achter staan, toen was het wel gebeurd". 

-Waar gaat het dit seizoen naartoe met Oliveo?
Van Rossum: "Als we dit jaar bij de eerste vier eindigen en misschien de nacompetitie weten te halen, dan hebben we het goed gedaan". 

Huisman: "Bij de eerste vijf eindigen, dat moet kunnen. Ik heb GSD ESDO nog niet gezien, maar ik verwacht dat er zes ploegen zijn die om de bovenste plaatsen strijden. Daar zit Den Hoorn zeker bij. En wij ook, denk ik. Ik denk dat we vooral in de breedte wel zo sterk zijn dat dat ook in het tweede deel van de competitie wel 's aardig wat punten kan gaan opleveren. Tot nu toe gaat het aardig. Maar ook nog wat wisselend. Dat is inherent aan de jeugdigheid van de groep. Ik heb slechte dingen gezien, maar ook leuke. We zijn wisselvallig, dat kan haast niet anders. Dat weten we ook. We werken er, met ons allen, hard aan om dat de verbeteren".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12