Afbeelding

Volgens trainer Pim van der Hoorn (36) heeft dit SV Den Hoorn veel potentie

sport

Editie: Week 34, Jaargang 21 |

SV Den Hoorn-trainer Pim van der Hoorn in actie tijdens de afgelopen dinsdag verloren bekerwedstrijd tegen sv DPW. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN – Pim van der Hoorn, de nieuwe trainer van SV Den Hoorn, is tevreden over de voorbereiding van zijn ploeg. Hij denkt dat alle ingrediënten aanwezig zijn om er een mooi seizoen van te maken.

De hoofdmacht van SV Den Hoorn begon op de eerste dag van augustus met de eerste training. “We zijn nu dus drie weken bezig en eigenlijk gaat het prima”, begint de 36-jarige oefenmeester uit De Lier. “Het is altijd even wennen als je bij een nieuwe club begint, maar het bevalt hartstikke goed. We hebben een leuke groep, een prima sfeer en ik vind SV Den Hoorn een mooie club. Ik heb tijdens de eerste trainingen en oefenwedstrijden al heel veel uitgeprobeerd om te kijken wat de ideale samenstelling is. We trainen drie keer per week en hebben al een paar keer elf tegen elf gespeeld, zodat ik spelbedoelingen uit kan leggen en spelers op bepaalde posities kan zien.” SV Den Hoorn speelde bovendien enkele oefenpotjes tegen hogere tegenstanders. “We zijn dus al flink getest. Dat was leuk om te zien. We hebben de komende tijd nog twee bekerwedstrijden en één oefenwedstrijd. Daarna moeten we komen tot een basiself die op 8 september gaat beginnen aan onze eerste competitiewedstrijd. Dat betekent overigens niet dat ie elf er ook de rest van het seizoen in staan.”

‘LEUK OM TE ZIEN DAT WE JONGE SPELERS HEBBEN DIE OP HET PUNT STAAN DOOR TE BREKEN’


Het waren volgens hem ‘nuttige wedstrijden’ die SV Den Hoorn in de voorbereiding speelde. “Ik vind het leuk om te zien dat we best wat jonge spelers hebben die op het punt staan door te breken. Zij gaan het de oudere spelers denk ik nog flink lastig maken. Zo’n gezonde concurrentie is alleen maar goed”, vindt hij. Vorig seizoen was Van der Hoorn nog trainer van het Maaslandse MVV ’27. “Een zaterdagclub, dus ik heb Den Hoorn toen al regelmatig zien spelen. Ik wist dus al het één en ander van deze groep, die qua samenstelling nagenoeg intact is gebleven.” Hij kreeg tijdens die wedstrijden niet het idee om het volgend jaar hélemaal anders te gaan doen. “Harry Biemans had zijn zaakjes hier goed voor elkaar, hij heeft het netjes achtergelaten. Als ik al iets anders ga doen gaat het om details.”
Van der Hoorn voetbalde zelf voor Lyra en Westlandia. Tot een knieblessure hem op z’n 25ste dwong te stoppen. De trainer van Lyra 1 vroeg hem toen of hij z’n assistent wilde worden. Dat wilde Van der Hoorn, die al vanaf z’n zeventiende jeugdteams trainde, wel. Daarna ging z’n trainerscarrière in een stroomversnelling. Hij was de afgelopen jaren hoofdtrainer van Lyra en MVV ’27 en haalde zelfs zijn TC1-diploma, waarmee hij alle afdelingen van het amateurvoetbal mag trainen en ook als assistent-trainer bij betaald voetbalclubs mag werken. “Dat was zwaar, maar heel gaaf”, zegt hij over het behalen van dit diploma. “Ik wilde dat papiertje heel graag hebben.”

‘IK HEB TC1 NIET VOOR NIETS GEHAALD’
- Hoe ambitieus ben je?
Van der Hoorn: “Ik heb TC1 niet voor niets gehaald. Het lijkt me fantastisch om later trainer bij een eersteklasser of een hoofdklasser te zijn en door te groeien. Hiervoor moet je echter ook geluk hebben. Er zijn in Nederland veel trainers en weinig clubs. Ik vind SV Den Hoorn een hele mooie club, maar ik hoop ooit bij ploeg uit de top van het amateurvoetbal te werken. Die stap wil ik ooit maken. Maar ik ben nog jong, dus ik heb alle tijd.”
- Met SV Den Hoorn was het de afgelopen seizoenen steeds ‘net niet’. Wordt het komend seizoen ‘net wel’?
“Dat vind ik lastig om in te schatten, ik weet ook niet goed hoe sterk onze poule is. Je moet zoiets ook afdwingen, kwaliteit hebben en jezelf blijven ontwikkelen. Er zit wel veel potentie in deze groep, dus de ingrediënten zijn aanwezig om er een mooi seizoen van te maken en prijzen te pakken. Maar nogmaals; dit is van veel factoren afhankelijk. We gaan er in elk geval voor en we gaan ons best doen prijzen te pakken en waar het eindigt zien we wel.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12