Afbeelding

Leren, oefenen, examen maken, napraten en mooie vooruitzichten op het Grotius College

Algemeen

Editie: Week 20, Jaargang 22 |

Wasili Antonakoudis, Rody Hame en Amir Hooshmand vonden hun Wiskunde-examen wel goed gaan.

DELFT – Voor veel scholieren begonnen afgelopen maandag de weken van de waarheid: de eindexamens. Ook op het Grotius College aan de Juniusstraat, waar de leerlingen zich woensdag met hun hele ziel en zaligheid op de examens Wiskunde en Biologie stortten.

Als we er woensdagmiddag een kijkje nemen, zijn Naomi van der Linden (17) en Kim van Oort (16) net klaar met hun Havo-eindexamen Wiskunde A. “Sommige vragen waren wel pittig”, reageert Naomi. “Ik ga straks, als ik thuis ben, meteen de antwoorden bekijken, dan weet ik ongeveer of ik het heb gehaald.” Kim heeft soortgelijke plannen. “Ik heb de afgelopen tijd echt heel veel geleerd”, voegt ze eraan toe. Dus hebben ze het meest zin in de tijd na hun examens. “Want we hebben dit jaar al vroeg vakantie.”


VWO-leerlingen Roel Vos (16) en Hendrik Wesseling (18) praten in de gang van de school nog even na over hun eindexamen biologie. “Dat ging best goed”, vindt Roel. “Al ging het wel iets minder dan het oefenexamen, waar ik een hoge acht of lage negen voor scoorde. Maar ik heb het wel gered.” Ook Hendrik Wesseling weet zeker dat hij een voldoende gaat scoren. “Bij mij ging het ook wel goed. Naar verwachting. Ik had afgelopen vakantie veel geleerd.” Roel Vos niet. “Ik heb één oefenexamen gemaakt, verder heb ik er bijna niks aan gedaan. Ja, af en toe iets opgezocht.” Beide heren zien de examentijd vol vertrouwen tegemoet. “Het is vooral veel oefenen”, zegt Hendrik.
Mark Stam (18) is minder zeker van zijn zaak. “Ik vond het eindexamen biologie best lastig. Ik wist het wel, maar het kwam er niet zo goed uit. Over de onderdelen die ik goed kende vroegen ze niet veel, waar ik weinig van wist kreeg ik juist veel vragen over. We zien het wel, ik kan er nu toch niet veel meer aan doen.” Komende week zal hij weer volop met zijn neus in de boeken zitten. “Het wordt nog even flink bikkelen”, besluit hij.
Wasili Antonakoudis, Rody Hame en Amir Hooshmand hebben net eindexamen Wiskunde gedaan. “Dat ging wel goed”, vindt Rody. “Al was het wel moeilijk.” Wasili deed eindexamen Wiskunde A. “Daar is minder voorbereiding voor nodig. Dat zal zich laten zien in de resultaten.” Terwijl Rody al zeker weet dat ‘ie gaat slagen, “want ik ging met goede cijfers de eindexamens in”, Amir gaat de komende week ‘alleen maar leren’. “Ik kan niet wachten tot de eindexamens voorbij zijn.” Rody: “Ik heb ook zin in een lange vakantie.” 


Thomas van Zeijl (18), Jeroen Claassens (19) en Coryn de Vries (18) vonden hun eindexamen biologie raar, dubieus en apart. Eén vraag op het examen leidde volgens de drie VWO-leerlingen bij iedereen in de zaal tot vraagtekens. “Vooraf werd verteld dat de eerste vraag altijd makkelijk is, om erin te komen, maar dit keer begon het met een vraag die niemand snapte”, vertelt Coryn. “Het niveau was op zich wel te doen”, vindt Thomas, die de afgelopen tijd dan ook veel had geleerd en geoefend. Coryn gaat de komende dagen nog veel meer leren, maar kan nog niet met zekerheid zeggen dat ie alles gaat halen. “Het is spannend.” Thomas: “Als het bij mij zo doorgaat zoals het nu gaat, dan ga ik het halen.” Thomas en Coryn wacht een mooi vooruitzicht. Ze gaan na hun examen drie weken interrailen door Griekenland, Italië en Duitsland. Ze zijn weer terug in Delft op de dag dat ze telefonisch zullen horen of ze wel of niet zijn geslaagd. Nu maar hopen dat dit bericht net zo mooi wordt als hun reis…

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12