Afbeelding

Vitesse Delft-spits Rensy Barradas wil hogerop, te beginnen bij de Feyenoord-amateurs

Algemeen

DELFT – Vitesse Delft won, toch wel ietwat verrassend, met 1-0 van Scheveningen. De moed opgeven is er nog niet bij.

Linkerspits Rensy Barradas (20, Antilliaanse moeder, Portugese vader) heeft de afgelopen week niet opzichtig jubelend van vreugde door Delft gehuppeld, omdat er eindelijk weer 's een wedstrijd werd gewonnen. Tamelijk nuchter: "De laatste tijd gaat het wel beter. De groep is meer naar elkaar toegegroeid. We kunnen elkaar steeds beter vinden, we gaan steeds beter voetballen". Ook op de redenering dat er nu toch wel een wat ander elftal staat - met meer jonge jongens, minder met de al dan niet nodige bombarie gehaalde spelers - reageert hij koel. Toch: "De jonge jongens hebben het nu een beetje overgenomen. We gaan elkaar steeds beter vinden. En dat geldt ook voorin, voor Anthony Sintniklaas en mij". Hij is dan ook vol goede moed als het om de afloop van deze competitie gaat. "Zoals we de laatste tijd spelen, moeten we de nacompetitie kunnen halen". 

Barradas komt, zo jong als hij is, tamelijk zelfverzekerd over. Hij weet wat hij wil. "Profvoetballer worden". In elk geval: "Ik zet alles op het voetbal. Of ik daar goed genoeg voor ben? Ja. Zoals het nu gaat, denk ik wel. Al denk ik ook dat ik nog iets harder moet worden. En dat ik me individueel moet richten op het verbeteren van m'n minder sterke punten. Maar ik denk dat ik het wel moet kunnen redden als ik gefocust ben en geconcentreerd doorga". 

Barradas begon met voetballen bij Delfia. Daarna speelde hij bij SV Den Hoorn en tot en met de A-jeugd bij DHC. Hij probeerde aan de bak te komen bij Tonegido. "Is niet gelukt. Ik heb een weekje meegetraind. Kreeg ik te horen dat ik in het derde of vierde zou komen. Dat deed ik natuurlijk niet. Ik weet wat ik kan. Ik ben toen een jaartje gestopt met voetballen". 

Dit is z'n eerste seizoen bij Vitesse Delft. En ook z'n laatste. "Een aantal clubs zijn naar me toegekomen. Volgend seizoen speel ik voor de amateurs van Feyenoord. Het doet me wel een beetje pijn dat ik na één seizoen alweer wegga bij Vitesse Delft, maar ik moet wèl aan mezelf denken. Ik denk dat het voor m'n ontwikkeling beter is dat ik een stapje hoger ga voetballen". En zo houdt trainer Peter Wubben, die volgend seizoen ook bij de Feyenoord-amateurs actief is, tóch nog iets over aan Vitesse Delft.
-Waar droom jij van, als voetballer?
"Het liefst zou ik natuurlijk bij Barcelona spelen. Dat is m'n favoriete club". Dan, ièts realistischer: "Als ik bijvoorbeeld naar wedstrijden in de Jupiler League kijk, dan denk ik wel: Dat kan ik ook wel halen. En dan via de Jupiler League naar de Eredivisie. Ja, profvoetballer worden, dat is m'n droom. Dan ben ik elke dag mee bezig". 

Barradas omschrijft zichzelf als 'een buitenspeler die graag een mannetje voorbij wil gaan' en 'die ook graag wil scoren'. Hij mag er graag 'een actie uitgooien', maar nee, een pingelaar vindt hij zichzelf niet. "Ik weet wanneer ik een actie moet maken en wanneer ik dat niet moet doen". 

Hij is 'stijf links'. "Ik kan met rechts wel een balletje passen, maar ik ben wel puur links". Oefenen op tweebenigheid doet hij als het zo uitkomt. "Als we op straat voetballen, op het pleintje, dan probeer ik wel zo veel mogelijk m'n rechterbeen te gebruiken". 

Fysiek gezien behoort Barradas zeker niet tot de krachtpatsers. "Dat moet toch wel beter, vind ik zelf. Ook al ben ik met m'n 1 meter 74 vrij klein. Soms doe ik thuis wel wat aan krachttraining, maar niet echt gestructureerd. Dat zou eigenlijk wel moeten, ja. Ik ben erover aan het nadenken om op fitness te gaan, om meer kracht te krijgen".
-Waarom gaat het dit seizoen zo moeizaam met Vitesse Delft?
"Ik denk omdat we elkaar als team niet goed konden vinden. We waren niet zo close met elkaar. Dat gaat nu beter, met die jonge jongens in het basisteam. Tenminste, dat denk ik". 

Ook Barradas vond de overwinning op Scheveningen toch wel verrassend. "Dat had ik in het begin van de wedstrijd niet verwacht. Al gingen we wel met een goed gevoel de wedstrijd in. En toen we steeds beter gingen voetballen, kregen we het gevoel dat er iets te halen viel". 

Hij speelde een goede (ingekorte) eerste helft. Na de rust ging het allemaal wat minder. "Ik was ook niet helemaal honderd procent fit. En het weer speelde ook mee". Intussen is er nog steeds die strohalm. "Ik denk dat we nog omhoog kunnen".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12