Afbeelding

Car Art Festival is veel meer dan alleen vermaak

Algemeen

Editie: Week 31, Jaargang 22 |

De zangeressen van het Noorse Mhoo gaan het Car Art Festival op zaterdag 9 augustus openen.

DELFT – Het Car Art Festival begon in 2007 met twaalf kunstenaars die zich met hun kunst op het thema auto’s stortten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een tweedaags festival met volop live-muziek van aansprekende bands en artiesten en de meest waanzinnige kunst.

Het auto-thema staat ook op zaterdag 9 en zondag 10 augustus centraal en dat is goed, weet Allard Zoutendijk, die dit jaar namens L&C Labs voor het eerst nauw betrokken is bij de organisatie. “Want iedereen heeft iets met auto’s”, weet hij. Daarmee is het bovendien een behoorlijk uniek festival, want er zijn maar weinig festivals die de thema’s auto’s en kunst combineren in hun aanbod.
Paul Giesen van Stage Europe Network heeft bands gezocht die passen bij het thema en de sfeer van het festival. Soms, zoals in het geval van Henk Wijngaard, is de link meteen duidelijk. In andere gevallen, zoals bij Roos en Tim van Roosbeef, is de link iets abstracter. “Zij maken hele mooie liedjes; muziek die je onderweg in de auto zou draaien”, zegt Zoutendijk. Zondag 10 augustus komt de 10-koppige formatie van Knarsetand. “Dat is lekker vrolijke muziek. Je zoekt bands die bij de sfeer passen.” Ook de Noorse band Mhoo en het Poolse Bubble Chamber weten hoe ze hun publiek weten te boeien – en entertainen.


Het zijn niet de minste bands, artiesten en kunstenaars die zaterdag 9 en zondag 10 augustus bij Lijm & Cultuur neerstrijken. Het is daarom ook onmogelijk om geen entree te heffen, geeft Allard Zoutendijk aan. “Want we willen kwaliteit en diversiteit bieden. Als je goede namen boekt dan hangt daar een prijskaartje aan. Maar voor je entreegeld krijg je wel een heel bijzonder programma in een geweldige setting voorgeschoteld.” Er zijn twee podia en rondlopende artiesten, dus er valt op het festivalterrein altijd wel ergens van live-muziek of theater te genieten. Niet alleen de muziek, ook de kunst van 28 verschillende kunstenaars is enorm gevarieerd. Er is een workshop waarbij deelnemers leren in of op een auto te koken. Er rijdt een flink voertuig rond dat met schelpenzand bloemen tekent. Kinderen en iedereen die dat leuk vindt kunnen die vervolgens inkleuren. Olaf Mooij komt met een imposante dj-mobiel.  “Kom vooral kijken, want we hebben een geweldig, gevarieerd en prachtig programma”, benadrukt Allard Zoutendijk.

Groter van opzet
Het Car Art Festival wordt georganiseerd door een combinatie van drie partijen: Leeman & Strandhagen, kunstenaarsinitiatief id11 van Paul Giessen en Stichting L&C Labs. Die samenwerking maakt het mogelijk dat het festival groter van opzet is en nog meer bekende en grote namen op het programma heeft staan. Daarmee is het festival niet alleen voor Delft, maar voor heel de regio interessant. Allard Zoutendijk weet één ding zeker: Jong, oud en ouder zullen zich er uitstekend vermaken. En zelfs meer dan dat. “Dit festival heeft inhoud. Het is een soort speeltuin waarin je kunt meedoen, geïnspireerd kunt raken, je laten verwonderen of denken: Wat is dit een grappige combinatie! Car Art Festival is veel meer dan alleen vermaak. Het zou geweldig zijn als bezoekers voor band X komen en vervolgens kunstwerk Y zien en denken: wat mooi of wat inspirerend.”
Kijk in het hart van de deze krant of op de website www.carartfestival.nl voor nog veel meer informatie over onder meer het programma en de kaartverkoop.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12