Stichting Kinderarmoede spreidt haar vleugels uit over Delft

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

DELFT – Het hoofdveld van DHC zal binnenkort worden verfraaid met een reclamebord van de Stichting Kinderarmoede. Charley Zuidwijk, voormalig jeugdtrainer, wist het bestuur van de Delftse hoofdklasser te interesseren in het werk van de stichting die vanuit Leidschendam haar vleugels wil uitspreiden over onder meer Delft.

“De stichting Kinderarmoede bestaat sinds anderhalf jaar”, zegt Zuidwijk, die als vrijwilligerscoach aan Kinderarmoede is verbonden. “De voorzitter, Jan de Kok, werd op de basisschool van zijn kinderen benaderd met de vraag of hij niet iets wilde doen voor leerlingen die in armoede opgroeien. Zozeer zelfs dat er thuis geen geld is voor een schoolreisje of schoolmelk. Jan schrok toen bleek dat dit voor meer dan 80 procent van de leerlingen gold. Hij wist een paar mensen te vinden waarmee hij samen de stichting van de grond tilde. Een stichting die geen subsidie ontvangt en die  bestuurd wordt door onbetaalde bestuurders.”


Hoewel Kinderarmoede nog pas kort bestaat, weten scholen haar al regelmatig te vinden. “We hebben inmiddels al leerlingen van drie scholen geholpen door voor hen de kosten van het schoolreisje te betalen. Alles bij elkaar bedroegen die kosten ruim tweeduizend euro. Daarnaast hebben we kinderen geholpen die van huis uit niets eetbaars meekrijgen naar school.”
De stichting Kinderarmoede wordt niet gesubsidieerd en dat betekent dat de vrijwilligers zelf op pad moeten om financiële middelen te werven. “We hebben een aantal doneerboxen op de toonbank van winkels in de regio staan. Verder mochten we afgelopen maand op verschillende plaatsen in de regio collecteren. Delft zal waarschijnlijk in september door onze collectanten worden bezocht. Daarnaast mogen we de DHC accommodatie een dag gebruiken voor een voetbalclinic. Tijdens die clinic kunnen de bezoekers tweedehands artikelen kopen en zullen we een veiling organiseren waarvan de opbrengst geheel aan de stichting ten goede komen.”
In haar korte bestaan heeft Kinderarmoede inmiddels zeventien vrijwilligers weten te werven. “Via een uitzendbureau voor vrijwilligers krijgen we steeds weer nieuwe mensen die zich voor ons inzetten. Het werk van de vrijwilligers bestaat uit het collecteren en het bemensen van kraampjes op braderieën. Op die kraampjes wordt van alles te koop aangeboden.”
Zuidwijk is er zelf maar druk mee. “Ik ben door het bestuur aangezocht om de vrijwilligers te coachen en de marketing technische kant van de stichting te begeleiden. Daarnaast plan ik de vrijwilligers in voor de verschillende activiteiten.”
Zuidwijk voorziet voor de nabije toekomst grote drukte. “We willen onze activiteiten uitbreiden over de regio Zuid Holland Zuid omdat daar veel armoede onder kinderen voorkomt. Als je weet dat we in het beperkte gebied dat we nu bestrijken al ruim vierhonderd kinderen plezier hebben gehad van onze activiteiten.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12