Huis te koop: Professor Oudemansstraat 84, Delft

Algemeen

Een sfeervol huis met prima uitbreidingsmogelijkheden

DELFT – Het was de afgelopen vijf jaar fijn wonen in deze gezellige ééngezinswoning aan de rand van de wijk Wippolder. Marco en Wendy van Helden hebben nu gekozen voor een nieuwbouwhuis in Berkel en Rodenrijs. “Vooral met het oog op onze twee dochters, die natuurlijk steeds groter worden”, zegt Wendy.

Ze stonden in feite voor een keuze. De eerste mogelijkheid was om de ruime zolder te verbouwen tot extra kamer. De andere was om te verhuizen naar een grotere woning. Ze hebben gekozen voor het laatste, waarbij de wens van Marco vooral de doorslag gegeven heeft. “Toch waren we al best ver met de plannen om de zolderetage te verbouwen”, zegt hij. “We hebben bijvoorbeeld een nieuwe vaste trap naar de tweede verdieping gemaakt. Met het plaatsen van twee dakkapellen kun je daar een ruime extra kamer creëren.” 

Toen Marco en Wendy hier in 2005 kwamen wonen, hebben ze een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer laten plaatsen. Het huis ziet er verder netjes uit, met een plavuizenvloer in de gang en de keuken en laminaat in de woonkamer. “Het is heel aantrekkelijk om zo’n grote tuin te hebben”, zegt Wendy. “Daar kun je al heel vroeg van de zon genieten.” 

De woonkamer is 3.50 bij 7.00 meter. Aan de achterzijde bieden openslaande deuren toegang tot de tuin. Die is wel 11 meter diep en ligt op het zuidwesten. De vrijstaande berging biedt veel mogelijkheden om spullen op te bergen. De tuin is voorzien van een achterom. “Doordat alle tuinen zo diep zijn, staan de huizen hier tegenover op een best grote afstand”, zegt Marco. “Hierdoor heb je totaal geen inkijk en dus veel privacy.” 

De keuken meet 1.90 bij 3.40 meter en is apart van de woonkamer. De keuken is uitgevoerd in kunststof en is uitgerust met een gaskookplaat, een afzuigkap, een combimagnetron, een koel-vriescombinatie en een vaatwasser. “De vaste provisiekast is erg handig in het gebruik”, zegt Wendy. 

De eerste verdieping, geheel voorzien van een laminaatvloer, telt drie slaapkamers. Twee slaapkamers meten 3.50 bij 3.53 meter en de derde slaapkamer is 2.50 bij 1.97 meter. De kamers zijn allemaal voorzien van mooie grote ramen. De vernieuwde badkamer is uitgerust met een ligbad en een wastafel. “Op de overloop hebben we dus de oorspronkelijke steile trap naar de zolder weg gehaald”, zegt Marco. “Daarvoor is op de plaats van een voormalige inbouwkast een vaste trap naar boven gekomen.” 

De royale zolderruimte heeft een stahoogte van 1.75 meter. In een naastgelegen ruimte is de opstelplaats voor de CV-combiketel. De hele woning is voorzien van dubbel glas, met gedeeltelijk hardhouten en gedeeltelijk kunststof kozijnen. Het huis heeft nog grotendeels originele paneeldeuren. “Dit is een prima buurt, waar ook steeds meer jonge stellen komen wonen”, zegt Wendy. “Winkels zijn vlakbij en er zijn genoeg speeltuinen voor de kinderen. Ook de ligging is goed, zowel ten opzichte van het centrum als de snelwegen.”

De vraagprijs voor deze woning is € 219.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Nelisse Hoebée ERA Makelaars, (015) - 362 15 00 of www.nelissehoebee.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12