Wat ik zeggen wil 9 juli

Algemeen

DVC weinig jeugd?
DELFT - Ik ben erg verbaasd dat DVC in het interview met Marco Sloos in de Delft op Zondag van 4 juli genoemd wordt als een vereniging met weinig jeugd. Wij zijn in de afgelopen vier jaar van 3 jeugdteams naar 9 gegaan en we hebben ook nog de mini-F. Ik vind dat wij door Marco erg tekort worden gedaan voor al onze inspanningen de afgelopen jaren. We hebben momenteel meer dan honderd jeugdleden en we hebben een grote groep vrijwilligers die keihard werken om de jeugd nog groter te laten groeien, tot nu toe met veel succes, zoals je kunt zien. Ook DHL is erg actief met de jeugd. Ik vind niet dat je zo maar een aantal clubs negatief in het daglicht mag zetten, zeker niet nu Delfia zelf helemaal geen jeugd meer heeft.

Peter van Drongelen, Jeugdcoördinator DVC, Delft



American Day
DELFT - Zaterdag 3 juli werd er voor het eerst een American Day in Delft georganiseerd.
Ik ben daar dan ook heen geweest en kan wel zeggen: toppie. Auto’s, motoren, vele kraampjes en niet te vergeten de live-muziek die aanwezig was. Jammer dat het later op de dag ging regenen, maar we zijn tot en met de laatste muzikale noot gebleven! Ik miste alleen mijn bakkie koffie, dat was er niet te krijgen. En dan de hamburgers die onder de motorkap vandaan kwamen, heel mooi bedacht en lekker! Hiermee bedank ik dan ook de organisatie die deze dag heeft verwezenlijkt. Volgend jaar weer, toch?

Sjaak Nowee, Delft



Springers (2)
DELFT – Naar aanleiding van mijn ingezonden brief over de springers bij de Dirk Costerflat wil ik hierbij een rectificatie plaatsen. Onderaan de brief stond mijn naam en de toevoeging ‘en alle bewoners van de Dirk Costerflat’. Dat is niet juist, mijn welgemeende excuses hiervoor.

M. van Gilst, Delft


Bedankt
DELFT - Vanuit San Francisco wil ik alle mensen bedanken waar ik de afgelopen jaren mee gewerkt heb in Delft. Als ik terug kijk op elf jaar Delft, dan ben ik jullie heel veel dank verschuldigd! Met alle vrijwilligers, de mensen uit de diverse RK-parochies en PKN-gemeentes hebben wij er iets moois van gemaakt. Het waren tot nu toe de beste jaren van m’n leven en daar hebben jullie met z’n allen voor gezorgd. Verder, wat het belangrijkste is, dat we iets hebben kunnen betekenen voor onze medemens in de stad die het moeilijk heeft. Bij mijn afscheid zongen jullie ‘iedereen telt’. Met dat lied hebben jullie mij een groot plezier gedaan. Ik hoop dat dit altijd ons motto zal blijven. Voor jullie in Delft en voor mij in Veghel. Liever had ik jullie allen persoonlijk de hand gedrukt, maar dat lukte niet bij iedereen. Voor de mensen die ik niet meer persoonlijk heb ontmoet, is deze brief een aanvulling daarop met een denkbeeldige hand. Ja, en dan mijn afscheid, dat was groots! Eigenlijk te groots voor een diaken/minderbroeder. Degenen die op diverse plaatsen voor dit afscheid zorg hebben gedragen, wil ik ook nog extra bedanken. Ik zal onze afscheidsfeesten niet snel vergeten. Na de Bekendste Delftenaar 2009 ben ik nu ook Ereburger van de stad. Ook dit heb ik aan alle vrijwilligers te danken, want zonder jullie kon ik ook niets doen. Van de vrijwilligers van de Voedselbank en het Stadsdiaconaat heb ik maar liefst 2000 dollar zakgeld gehad. De helft is hier in San Francisco naar de St. Anthony Foundation gegaan, zij helpen elke week ruim 2500 daklozen en armen aan een maaltijd per dag. Ook is er een Voedselbank van dezelfde foundation. Namens deze mensen uit San Francisco: Bedankt. De andere 1000 euro zal ik bescheiden gaan gebruiken om iets van het mooie Californië te zien. Lieve mensen, weet dat ik nog veel aan jullie en Delft zal denken, in de hoop dat het Stadsdiaconaat nog verder zal groeien met nog meer samenwerking tussen de kerken en instellingen. Ook zal ik voor jullie allen bidden. En weet: Megen/Veghel is niet ver weg!
Hans van Bemmel, San Francisco

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12