Afbeelding

Jazz Festival Delft viert dertigste verjaardag in stijl

Algemeen

Editie: Week 27, Jaargang 22 |

Hans Dulfer is een vaste gast bij Jazzfestival Delft en hij geeft ook dit jaar weer acte de presence. (foto: Koos Bommelé)

DELFT - De Delftse muziekliefhebber kan zijn hart ophalen in het weekend van 15 tot en met 17 augustus aanstaande. Stichting Delftse Jazz heeft namelijk kosten noch moeite gespaard om bij de dertigste verjaardag van Jazzfestival Delft uit te pakken.

Afgelopen vrijdag werden in Filmhuis Lumen de eerste namen van optredende artiesten bekendgemaakt en die logen er niet om. Zo wist de organisatie in samenwerking met The Jazzdream, waarbij Mirjan van Leijenhorst namens de organisatie met ‘jazzprofessor’ Hans Mantel naar New York toog, Cece Peniston en Frank McComb te contracteren. Daarnaast komt Matt Bianco over vanuit Groot-Brittanië.


Van Leijenhorst is blij met de grote namen die de organisatie heeft weten vast te leggen. “We hebben met verschillende muzikanten gesproken en daaruit bleek dat niet iedereen in staat was om met jong lokaal talent op te treden. Dit zijn artiesten van wereldklasse en zij doen het wel; daar zijn we als organisatie trots op.”


Want jong talent moet een kans krijgen om van ervaren jazzmuzikanten te leren. “Dat maakt ook onderdeel uit van de rode draad van het festival. We zijn dan wel al dertig jaar, maar we zijn nog steeds jong en innovatief. Dat blijkt wel uit de programmering, waarbij we niet alleen jong talent de kans bieden om podiumervaring op te doen met wereldtoppers, maar waarbij we ook artiesten programmeren die vernieuwend bezig zijn in de jazzmuziek.  Zo is Hans Dulfer, die op het hoofdpodium op de Markt optreedt, zeker niet meer de jongste, maar hij blijft experimenteren in de muziek. Daarnaast hebben we Reinier Baas, die in 2013 een Edison won, weten vast te leggen. Hij staat voor vernieuwing in de jazzmuziek en dat past natuurlijk ontzettend goed in een stad als Delft.”


Naast namen van artiesten maakte de organisatie nog een nieuwe naam bekend: die van de nieuwe hoofdsponsor. Biergigant Grolsch heeft zijn naam aan het festival verbonden. “Daar zijn we ontzettend blij mee”, vertelt Van Leijenhorst, “want het vinden van sponsors, die toch essentieel zijn voor de kwaliteit van het festival, is geen sinecure.”
Het volledige programma van het festival is te vinden op www.jazzfestivaldelft.nl en binnenkort via een app te downloaden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12