Huis te Koop: Wieldraaierstraat 30, Delfgauw

Algemeen

DELFGAUW – Omdat Eugenie een aparte ruimte nodig heeft voor haar praktijk aan huis verhuist het gezin Hagedoorn naar Klapwijk in Pijnacker. “We hebben eerst hier in Emerald rondgekeken, maar we vonden niet precies wat ons voor ogen stond”, zegt Peter-Leon. “Dat was wel zo in Klapwijk, dus hebben we besloten daar naartoe te gaan.”

De afgelopen zes jaren hebben Peter-Leon en Eugenie hier prima gewoond. Zij kwamen van een appartement in Den Haag en deze vijfkamer-tussenwoning was dus een grote stap voorwaarts. “Hier zijn ook onze kinderen Niels en Sven geboren”, zegt Peter-Leon. “In deze wijk wonen voornamelijk jonge gezinnen, dus onze kinderen hadden hier genoeg mogelijkheden om te spelen.” 

De woonkamer heeft een L-vorm en doet licht aan door de schuifpui aan de achterzijde. De laminaatvloer is relatief nieuw en draagt bij aan een mooie lichtinval. De keuken aan de voorzijde is halfopen. Hij is uitgevoerd in een lichte kleurstelling en is voorzien van diverse inbouwapparatuur: een inductiekookplaat, een afzuigkap (met afvoer naar buiten), een combimagnetron, een vaatwasser en een koelkast. “Zelf hebben wij later een aparte kast laten plaatsen, met een ingebouwde heteluchtoven”, zegt Peter-Leon. “Hierdoor is er in de keuken voldoende ruimte om spullen op te bergen. Het is trouwens wel fijn dat het raam naar de straat wat hoger zit. Je hebt dan genoeg privacy, maar je kunt zelf wel naar buiten kijken.” 

De tuin hebben Peter-Leon en Eugenie zelf aangelegd. Het is een kindvriendelijke tuin (13 meter diep), met een gazon, een zandbak en de mogelijkheid om een schommel op te hangen. Ook is er een vrijstaande houten schuur. “De tuin ligt op het zuidzuidoosten, zodat je hier de hele dag zon hebt”, aldus Peter-Leon. Op de eerste etage zijn drie ruime slaapkamers. Deze meten respectievelijk 5.40 bij 2.95 meter, 2.95 bij 3.50 meter en 4.30 bij 2.15 meter. 

De badkamer is volledig betegeld en is voorzien van een ligbad met douche en spatscherm. Daarnaast is er een wastafel, een designradiator en een tweede toilet. “Twee jaar geleden hebben wij op zolder een dakkapel laten plaatsen”, zegt Peter-Leon. “Toen is er meteen een mooie zolderkamer gemaakt die ook nog eens voldoende bergruimte biedt.” De zolderkamer meet in totaal 15 vierkante meter. Aan de achterzijde is een dakterras voorbereid. Aan de voorzolder grenst een aparte ruimte (voorzien van vinyl) voor de wasmachine, de droger en de opstelplaats voor de cv-ketel. Deze ruimte heeft een Velux-dakraam. Aan de achtergevel zijn alle ramen voorzien van rolluiken (beneden elektrisch bedienbaar). 

Deze vormen een prima inbraakbeveiliging, maar ze zorgen ook voor goede isolatie en ze kunnen gebruikt worden om kamers te verduisteren. “Het is een heel gezellige buurt, waar vaak iets wordt georganiseerd”, zegt Peter-Leon. “Zoals een straatbarbecue, maar ook bijvoorbeeld Paaseieren zoeken. Maar ook bij praktische dingen staan de buren altijd voor elkaar klaar.” De woning is ideaal gelegen ten opzichte van het winkelcentrum, de basisscholen, de sportschool en de uitvalswegen. “Het is echt een beetje dorps en toch ben je binnen een kwartier in het centrum van Delft.”

De vraagprijs voor deze woning is € 287.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: De Laen Makelaardij, (015) - 361 51 90 of www.delaen.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12