Afbeelding

Bierviltjes en gebiedsambassadeurs moeten binnenstad een stukje leefbaarder maken

Algemeen

Editie: Week 38, Jaargang 22 |

Jasja van Leeuwen van Kous Kuch, Ron Hogenboom, Ed Hoogendijk en Hans de Bruin (v.l.n.r.) showen een grote uitvoering van het nieuwe bierviltje. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Bewoners van de binnenstad en Delftse horecaondernemers zijn beiden niet gebaat bij overlast van luidruchtige kroeggangers. Om hier wat aan te doen, heeft de Delftse horeca bierviltjes laten maken met de tekst: ‘Volop genieten… Tuurlijk, maar denk aan onze buren!’.

Dit initiatief komt voort uit het horecaconvenant waarin de Gemeente Delft, politie, horeca en binnenstadbewoners met elkaar hebben afgesproken om de binnenstad voor iedereen leefbaar te houden. Daarom zijn vanuit de horeca onlangs twee gebiedsambassadeurs aangesteld: Hans de Bruin van Restaurant Van der Dussen en Ron Hogenboom van Wijnbar Barrique. “We hebben gezocht naar mensen-mensen”, legt Ed Hoogendijk, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Delft uit. “Het is hun taak om te bemiddelen tussen horeca en binnenstadbewoners die er met elkaar niet meer uitkomen. Dat doen ze vrijwillig. Ze zijn heel enthousiast en willen iets voor hun stad doen.” Wie overlast vanuit de horeca wil melden, kan dat sinds dit jaar via de website delft.nl of e-mailadres delft@khn.nl doen. “Maar probeer er altijd eerst met de betreffende horecaondernemer uit te komen”, zegt Hoogendijk. “Klagen mag, maar je moet dan ook met oplossingen komen. Dat kan door met elkaar in gesprek te gaan.” De twee gebiedsambassadeurs gingen woensdagmiddag de boer op om de bierviltjes uit te delen aan collega-horecaondernemers en nader kennis te maken. Over twee weken willen ze kennismaken met vertegenwoordigers van de bewonersverenigingen. “Dan is het verhaal compleet en moet alles vanaf oktober, november gaan draaien.” En zal de binnenstad, hoopt iedereen, weer een stukje leefbaarder worden…

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12