Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Editie: Week 15, Jaargang 21 |

Politieagenten hielden woensdagavond 10 april vier verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op juwelier Pronk aan de Martinus Nijhofflaan eerder op die dag. Het snelle resultaat kon mede worden geboekt door de cruciale informatie die getuigen en ondernemers direct na de overval met de politie deelden. Politieagenten kregen woensdagochtend een melding dat drie gemaskerde overvallers een juwelierszaak binnengingen. Eén van hen bedreigde het aanwezige personeel. Een ander vernielde enkele vitrines met sierraden en de derde stopte de inhoud daarvan in een grote tas. Getuigen zagen dat de overvallers vervolgens door het winkelcentrum renden en daarna in een groene Volkswagen wegreden. Meerdere omstanders en ondernemers gaven direct via 112 cruciale informatie over signalementen van verdachten en hun auto door aan de politie. Onmiddellijk startte de politie met een groot onderzoek. Een politiehelikopter werd ingezet en rechercheurs van het overvallenteam ‘Twister’ hoorden getuigen. In de loop van de avond hielden rechercheurs de eigenaar van het voertuig in Delft aan. Op de Syriësingel werden kort daarna twee verdachten van de overval aangehouden. Een vierde verdachte werd iets voor middernacht aangehouden in Eindhoven. De verdachten, 18, 22 en 25 jaar afkomstig uit Delft en 25 jaar afkomstig uit Den Haag, zitten nog vast. Burgemeester Verkerk reageert op de aanhouding: “Er is, met informatie van omstanders en ondernemers, uitstekend recherchewerk verricht, zodat er al snel verdachten konden worden aangehouden. Alle complimenten aan het doortastende optreden van de politie."
Een inbreker wist te ontkomen nadat hij zaterdag 6 april rond 23.00 uur tassen uit een woning had weggenomen, maar werd, dankzij een inwoner van Delft die de politie inseinde, toch aangehouden. Een 51 jarige vrouw had de voordeur van haar woning in de Lipkensstraat open gezet om te luchten en even later zag ze een man in haar huis. Hij pakte snel vier tassen en ging er vandoor. De bewoonster was het hier duidelijk niet mee eens en greep de man bij zijn jas toen hij net de deur uit was. Hierdoor kwam hij ten val en haalde zijn hand open. Desondanks wist de verdachte te ontkomen en vluchtte richting de Delfgauwseweg. Een inwoner van Delft zag dat de man bloedde aan zijn hand en liet hem binnen in zijn huis aan het Oostblok. Ondertussen liet hij de politie weten dat er een man bij hem binnen zat met een wond aan zijn hand. De verdachte, een 34-jarige Delftenaar, werd alsnog aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.
Een Haagse actieve veelpleger moet zich vrijdag 5 april al verantwoorden voor een poging diefstal bij een winkelketen aan de Gasthuislaan. Beveiligingspersoneel betrapte de man op heterdaad.
Politieagenten hielden donderdag 4 april in de regio meerdere verdachten van heling van gestolen fietsen aan. Rond 21.30 uur zagen agenten op de Westlandseweg twee jongeren lopen met een fiets waarvan bij nadere controle het complete slot ontbrak. Toen het tweetal (20 jaar) werd aangesproken, konden zij geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst van de fiets.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12