Tientallen ondernemers wisten het gloednieuwe Ondernemersplein al te vinden

Algemeen

DELFT – Het Ondernemersplein van de Gemeente Delft werd drie weken geleden officieel geopend door wethouder Lucas Vokurka.

In de eerste weken kwamen volgens de Gemeente al tientallen ondernemers op het Ondernemersplein af. 

Het Ondernemersplein bevindt zich in de Stadswinkel, aan de Phoenixstraat 16. Delftse bedrijven, organisaties en instellingen kunnen hier tegenwoordig op één vertrouwd adres terecht met al hun vragen aan de Gemeente. Hiermee is Delft uniek, laat een woordvoerder van de Gemeente Delft weten. “In elk geval in de regio Haaglanden”, voegt ze daaraan toe. 

Sinds de opening van het Ondernemersplein, begin deze maand, zijn er buiten het reguliere werk dat op afspraak plaatsvindt tientallen ondernemers zonder afspraak binnengelopen met vragen over verschillende gemeentelijke zaken. 

Het Ondernemersplein biedt hen volgens de woordvoerster verschillende extra mogelijkheden. “Het extra in de dienstverlening aan bedrijven en ondernemers vanuit het Ondernemersplein zit ‘m in de geïntegreerde dienstverlening vanuit de Gemeente. Op complexe en/of meervoudige vragen geeft de Gemeente op een voor ondernemers eigen en herkenbare plek een antwoord of oplossing. Dat antwoord haalt de gemeentelijk acccountmanager van het bedrijf op in de gemeentelijke organisatie. De ondernemer heeft dus één vaste contactpersoon.”

Stap in de goede richting
Het College van Burgemeester en Wethouders heeft in het bestuursprogramma 2011-2014 de ambitie vastgelegd om de dienstverlening in Delft te verbeteren. Met de opening van het Ondernemersplein (het fysieke loket) en de speciale ingang voor bedrijven op de website www.delft.nl (het digitale loket) heeft het College een stap in de goede richting gezet om invulling te geven aan deze ambitie. Sinds de opening van de speciale bedrijvenpagina op de nieuwe website zijn er nu een paar honderd bedrijven die gebruik maken van de functie Mijn Loket. 

De veranderingen op het gebied van dienstverlening in Delft zijn niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de opening kreeg de Gemeente Delft daarom het ‘Bewijs van Goede Dienst’, dat werd uitgereikt door de heer Grol van het Ministerie van Economische Zaken Landbouw en Innovatie. De Gemeente ontving dit Bewijs van Goede Dienst omdat Delft de dienstverlening aan de bedrijven de komende twee jaar sterk gaat verbeteren. Dat gebeurt onder meer door het terugbrengen van het aantal vergunningen daar waar dat mogelijk is, door het vereenvoudigen van procedures, door het aanpassen van ingewikkeld beleid, door het meer aanbieden van digitale diensten en producten, door het uitbreiden van de kanalen van bereikbaarheid en door het maken van afspraken.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12