Afbeelding

Voorjaarsontbijt van de Delftse Uitdaging geweldig succes

Algemeen

Editie: Week 16, Jaargang 23 |

Het was dinsdagmorgen gezellig en gezellig druk bij RODI Media zh, gastheer van het voorjaarsontbijt van de Delftse Uitdaging.

DELFT – RODI Media zh trad dinsdag op als gastheer voor de Delftse Uitdaging. Meer dan 100 mensen van ruim 70 bedrijven en maatschappelijke organisaties ontmoetten elkaar in alle vroegte tijdens een, door Van Buiten uitstekend verzorgd, ontbijt.

‘Samen’, was het uitgangspunt van de geanimeerde netwerkbijeenkomst waarbij de banden tussen bedrijven en organisaties steviger zijn aangehaald.

“Het concept van de Uitdaging is in 1999 ontstaan in Arnhem”, legt Wilma Broeseliske, manager van de Stichting Delftse Uitdaging uit. “Al snel werd in Delft het belang van een dergelijke organisatie ingezien. Zo kwam de Delftse Uitdaging van de grond, een bedrijvennetwerk dat verbindingen legt tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties om samen tot oplossingen te komen van maatschappelijke vraagstukken. Maatschappelijke organisaties kunnen een jaarrond online hulpvragen indienen, waarna de vragen door de matchgroep worden opgepakt. Zij dagen een bedrijf uit de match uit te voeren en vervolgens wordt de hulpvraag opgelost. De aanvrager verplicht zich tot het leveren van een tegenprestatie.”

Naast expertise zijn maatschappelijke organisaties ook vaak op zoek naar ruimte, bijvoorbeeld om te vergaderen. “Er zijn bedrijven die hun bedrijfsruimten daarvoor beschikbaar stellen. Vanmorgen wisten de mensen van de Sportraad te melden dat veel sportverenigingen schitterende accommodaties hebben die op bepaalde momenten leeg staan. Misschien ook een mogelijkheid. En dan bestaat er her en der ook nog vraag naar materialen. Soms zijn bedrijven aan nieuw meubilair toe. Daarin willen we ook een bemiddelende rol spelen. Let wel: we gaan niet op de stoel van de Kringloop zitten, maar we kunnen vraag en aanbod wel matchen.”

Uiteindelijk doel van de Delftse Uitdaging; een springlevende community waarin bedrijven en maatschappelijke organisaties samen bouwen aan een betrokken  Delftse samenleving. “Uiteindelijk is de Delftse Uitdaging pas geslaagd als het grootste deel van het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties meebouwen. Dit netwerkontbijt was weer een stap in de goede richting als je ziet hoe geanimeerd de aanwezigen het aangeboden programma beleefden.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12