Huis te Koop: Buenos Airesstraat 7, Delft

Algemeen

DELFT – Na 25 jaar gaan Hans en Marleen Remeijn hun huis in Tanthof West verlaten. De voornaamste reden is dat het traplopen voor Marleen wat lastiger gaat. Ze verhuizen daarom naar een gelijkvloerse woning in de nieuwe wijk Hoornse Zoom. “Daar liepen we een beetje toevallig tegenaan”, zegt Hans. “Maar we hebben altijd wel gedacht die stap te zetten als ik bijna zou stoppen met werken.”

Hoe dan ook zijn de verhuisplannen na het ontdekken van het beschikbare appartement in de Hoornse Zoom in een stroomversnelling geraakt. Het feit dat Hans en Marleen twee jaar geleden nog een gloednieuwe keuken hebben laten plaatsen toont dat wel aan. “Het wonen is ons hier ook altijd heel goed bevallen”, zegt Marleen. “Zeker met z’n tweeën heb je in zo’n ééngezinswoning ontzettend veel ruimte.”

De woonkamer is 4.90 bij 5.30 meter groot en voorzien van plavuizen. Aan de voorzijde is de open keuken in parallelopstelling. Hierdoor kan er aan twee zijden gewerkt worden. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vijfpitsfornuis van Boretti met twee elektrische ovens, een afzuigkap, een combimagnetron, een vaatwasser en een koel/vriescombinatie. Door het keukenraam heb je een leuk uitzicht op een gezellig groen pleintje.

“Het is ook heel rustig in de straat”, zegt Hans. “Voor auto’s loopt de straat namelijk dood.” Aan de achterzijde biedt de woonkamer toegang tot een beschutte tuin met een stenen berging. De vijver met houten vlonders geeft de tuin een speelse uitstraling. “Vanuit onze tuin hoef je achter niet eerst over een paadje te lopen, maar kom je meteen op een pleintje”, zegt Marleen. “Daar kunnen auto’s worden geparkeerd en even verderop is er een speelplaatsje.”

De eerste verdieping telt drie slaapkamers. Aan de achterzijde is er een kamer van 2.95 bij 4.23 meter met een Frans balkon. De andere slaapkamer aan de achterzijde meet 1.88 bij 4.23 meter. De slaapkamer aan de voorzijde heeft ook een Frans balkon en is 2.95 bij 4.10 meter. De badkamer is luxe uitgevoerd en voorzien van een douchecabine, een wastafelmeubel, een wandcloset en een designradiator. “Je ziet dat eigenlijk nooit, maar wij slapen zelf op de zolder”, zegt Hans.

“Daarvoor hebben we in de zolderkamer een verlaagd plafond aan laten brengen. Oorspronkelijk was hier één groot dakraam, maar dat hebben wij laten vervangen door twee Velux-dakramen naast elkaar.” De mooi afgewerkte L-vormige zolderkamer meet 4.90 bij 3.35/5.27 meter en is voorzien van laminaat. Enkele in het zicht gelaten balken geven de kamer een gezellig karakter. Op deze verdieping is verder een hobby- annex bergruimte met een vloermaat van 3.20 bij 2.90 meter. Op de overloop is de opstelplaats voor de CV-ketel en de wasmachine-aansluiting. “Doordat dit een hoekhuis is, heb je aan één kant geen buren”, zegt Marleen. “Hierdoor is in de gang beneden ook het raam in de buitenmuur mogelijk. Het is daar dan ook altijd mooi licht.”

De woning is gunstig gelegen ten opzichte van het Abtswoudse Park, scholen, winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen.

De vraagprijs voor deze woning is € 259.500,- k.k Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) - 213 24 41 of www.bergklis.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12