Delft blijft strijden tegen de armoede

Algemeen

De Altijd in de buurt-bus komt naar u toe op donderdag 8 september.

DELFT - Scholing, een betaalde baan, een gezellig sociaal leven. Het lijkt zo gewoon. Toch zijn er veel Delftenaren die in armoede leven, de redenen zijn divers. Het moeten rondkomen van een minimum inkomen is daar één van. Maar er zijn ook mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Zij vinden het lastig om mee te doen aan het maatschappelijk leven. Zij staan vaak aan de zijlijn en komen op eigen kracht niet uit de negatieve spiraal. Wist u dat Delft in de landelijke top tien staat van steden met de meeste armoede? Dit tij in Delft moeten wij keren.

Dat vinden inmiddels 75 lokale bedrijven en organisaties. Verenigd in ‘het Pact tegen Armoede’ willen zij iets doen voor de samenleving. Van klein tot groot, van betaald tot onbetaald, van kerkelijke bijstand tot voedselbijstand. Door kennis en kunde te bundelen, dragen zij bij aan een sterke stad waar: 

-Minder Delftenaren aan de kant staan;
-Minder kinderen in armoede opgroeien;
-Meer Delftenaren hulp krijgen als zij buiten de boot dreigen te vallen;
-Meer Delftenaren economisch zelfredzaam zijn;
-Minder Delftenaren problematische schulden hebben;
-Meer Delftenaren kunnen lezen, schrijven en rekenen.

Het Pact is een laagdrempelige club. Eenmaal per twee maanden komen de partijen bij elkaar. Met elkaar worden vragen en problemen op het vlak van armoede opgelost. Geboekte successen worden met elkaar gedeeld. Er is ook ruimte om te netwerken en nieuwe partners te introduceren. Wilt u ook een steentje bijdragen aan de strijd tegen de armoede? Neem dan contact op met Hans Vlaanderen van de gemeente Delft via (015) 219 53 32 of stuur een e-mail naar hvlaanderen@delft.nl.
Dit najaar start het Pact de campagne ‘Elke Delftenaar telt’. Want zeg nu zelf, in ieder mens schuilt toch talent? Organisaties gaan de buurten in en komen naar de mensen toe. Zo komt de Doe Weer Mee-bus op 8 september om 12.30 uur op het Bastiaanplein en om 14.30 uur bij de Voedselbank bij de Immanuelskerk aan de Schoemakerstraat. Bezoekers krijgen informatie over cursussen lezen en schrijven bij ROC Mondriaan. Voor meer informatie: bel met Marja Arts (088) 666 12 36 of stuur een e-mail naar m.arts@mondriaan.nl

Ook de Altijd in de buurt-bus komt naar u toe. Hier kunt u onder meer terecht voor informatie over activiteiten van Breed Welzijn Delft en de organisatie Hiep Hiep Hoera voor kinderfeestjes voor smalle beurzen. De Financiële Winkel van Delft geeft hier informatie over tal van regelingen waardoor u meer kunt doen met weinig geld. Natuurlijk kunt u ook gewoon even langskomen voor een kopje koffie en een praatje. Meer weten? Kom dan op 8 september om 12.30 uur naar het Bastiaanplein, om 14.30 uur naar de Immanuelskerk aan de Schoemakerstraat of om 16.00 uur naar ESIC Schoonmaakbedrijf aan de Cyclotronweg 23. 

Let op: de activiteiten zijn onder voorbehoud. Kijk voor actuele informatie op www.delft.nl/elkedelftenaartelt.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12