Afbeelding

De Kracht van Delft leverde Webstudio MM genoeg moois op

Algemeen

Editie: Week 35, Jaargang 22 |

Richard Straver kan het iedereen aanraden om aan de Kracht van Delft mee te doen.

DELFT – Webstudio MM, het bedrijf van de 30-jarige Delftenaar Richard Straver, won vorig jaar tijdens de Kracht van Delft de verkiezing van beste online ondernemer. Dit jaar zit hij tijdens de Kracht van Delft, dat 24 november plaatsvindt, in de jury.

Want ook dit jaar gaat het evenement van en voor ondernemers gepaard met een ondernemersverkiezing. Dit keer wordt gezocht naar Delftse ondernemers die in deze moeilijke tijden nieuwe business creëren. De organisatie hoopt dat vele Delftse ondernemers zich gaan aanmelden. Straver kan het iedereen aanraden. “Ik vond het vorig jaar wel grappig om te ervaren dat het - vanwege de verkiezing - voor mensen om me heen wat tastbaarder werd wat ik doe.” Zo kan het ook voor collega-ondernemers werken. Bovendien: “Het zorgt voor exposure en extra netwerkmogelijkheden. Het kost weinig tijd om je in te schrijven en als je vervolgens wordt genomineerd, heb je eigenlijk al gewonnen.”
Het winnen van de verkiezing legde Webstudio MM in elk geval geen windeieren. “We hebben er enkele nieuwe klanten en relaties aan overgehouden. Voor onze huidige klanten was het een waardevol signaal dat we goed bezig zijn. We staan er als bedrijf nog veel beter voor dan vorig jaar deze tijd. De Kracht van Delft heeft daar aan bijgedragen.”


Het pand van Webstudio MM aan de Kanaalweg valt niet bepaald op. Je fietst of rijdt er zo voorbij, maar achter de voordeur gebeuren bijzondere dingen. “We maken verschillende diensten waarvan een aantal goed aanslaat. We zijn succesvol met online betaaldiensten en doen dat vooral voor de wat grotere partijen in de markt, zoals PayPal.”

Mooi event
Richard Straver vindt de Kracht van Delft een mooi event. “Gaaf dat dit elk jaar wordt georganiseerd. Zoiets is goed en positief voor Delft.” De stad verdient dat ook, vindt hij. “Delft is een onwijs mooie en speciale stad. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo. De mensen hier zijn leuk, creatief, cool, innovatief en ze wíllen wat. Er ‘hangt’ wat in Delft, er gebeuren bijzondere dingen. Dat moeten we in de spotlights zetten, hoe meer hoe beter. En alles wat daaraan bijdraagt: I’m in.”
Dus zit hij maandag 24 november in de jury. “Dat lijkt me onwijs gaaf. Leuk om te zien waar andere ambitieuze ondernemers mee bezig zijn en ze te leren kennen.” De 30-jarige online-ondernemer zat vaker in jury’s en zodoende weet hij dat je als jurylid naar de feiten kijkt, maar dat je voor een bepaald deel ook op je gevoel moet afgaan. “Ondernemers en bedrijven zijn altijd lastig te vergelijken. Het gaat niet om homogene producten, maar totaal verschillende bedrijven. Het is geen feitelijk gegeven en het is geen hoogspringwedstrijd. Er zit altijd een bepaald spanningsveld in, dat maakt het juist leuk.”
Meer weten? Kijk dan op www.dekrachtvandelft.nl.
 


Wie, wat, waar?

Wat: De Kracht van Delft
Waar: Theater de Veste, Asvest
Wanneer: Maandag 24 november
Aanmelden voor evenement of verkiezing: Via www.krachtvandelft.nl
Wie: Ondernemers
Waarom: Elkaar inspireren en helpen

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12