Sportwereld zweert agressie en intimidatie af

Algemeen

DELFT - Minister Edith Schippers (Sport) heeft, mede namens minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), de ambassadeurs van het Actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ gepresenteerd. Deze ambassadeurs, afkomstig uit verschillende takken van sport, zetten zich in om het Actieplan brede bekendheid te geven. Afgelopen maandag vond de landelijke aftrap plaats van het Actieplan.

De volgende persoonlijkheden uit de sportwereld fungeren als ambassadeur van het Actieplan: Michael van Praag (voorzitter KNVB), Kevin Blom (scheidsrechter Eredivisie en Champions League), Marleen Veldhuis (zwemster, Olympisch goud en meervoudig wereldkampioen), Jan Siemerink (voormalig proftennisser, captain Davis Cup team), Daphne Koster (aanvoerster Nederlands vrouwenelftal voetbal), Mara Moberg (aanvoerster Nederlands Rugby Seventeam), Ruben Houkes (voormalig wereldkampioen judo, lichtgewicht klasse, bronzen medaille op Olympische Spelen Beijing 2008), Minke Booij (voormalig aanvoerster Nederlands hockeyelftal dat in 2008 Olympisch Goud won) en Floris Evers (hockey-international). 

De ambassadeurs gaan de zichtbaarheid en de impact van het Actieplan in de sportwereld en samenleving verder vergroten. Ze geven in hun eigen sport - maar ook daarbuiten - zelf het goede voorbeeld richting amateurs en jeugdspelers. Via mediaoptredens en presentaties zullen zij sportief gedrag op en rond het veld promoten en wangedrag aan de kaak stellen. 

Minister Edith Schippers is blij met de sportbrede steun voor het Actieplan. “Iedereen is meer dan welkom op de sportvelden. Maar we maken wel duidelijk dat we klaar zijn met die kleine groep die het voor de anderen verziekt”, zei ze.
Het doel van het Actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ is het creëren van een veiliger sportklimaat, zodat iedereen met plezier kan sporten zonder last te hebben van intimidatie of geweld. Het actieplan is te vinden op de website van het ministerie van VWS, onder het kopje ‘Documenten en publicaties’.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12