Afbeelding

'Een nieuwe partij is een flinke uitdaging'

Algemeen

Editie: Week 7, Jaargang 22 |

DELFT - In 2010 trok de Partij voor Sociale en Maatschappelijke Vernieuwing slechts 77 stemmen. Het is aan de splinternieuwe lijsttrekker Fatima el Marini (38) om de partij dit jaar op de kaart te zetten.

-Vanwaar uw interesse in de gemeentepolitiek?
"Het is mij waarschijnlijk met de paplepel ingegoten. Mijn familie is vrij ondernemend: twee van mijn zusjes hebben een eigen bedrijf, mijn vader was politiek actief toen hij nog in Marokko woonde. Ik ben overigens niet onbekend met Delftse politiek, ik heb vanaf 2002 acht jaar als commissielid voor GroenLinks gewerkt. In 2010 ben ik daarmee gestopt, het werd te druk mede vanwege kinderen. Nu kreeg ik weer de kriebels."

-Sinds wanneer leidt u deze partij?
"Uh, pas sinds enkele weken. Ik zag het niet gebeuren dat ik snel terug bij GroenLinks kon komen. Toen hoorde ik tijdens een informatieavond over deze partij. Daar werd mij duidelijk waar de partij voor stond. Het is een flinke uitdaging om met een nieuwe partij in de gemeenteraad te komen, maar ik heb toen gezegd: ik ga ervoor."

-Uw partij heeft nog geen partijprogramma gepresenteerd, geen web of Facebook-pagina. Hoe wilt u bekendheid opbouwen?
"Via kranten en de stadsradio, onder meer. Ook komen er folders met onze speerpunten en kandidaten. Wij hebben wel vrijwilligers beschikbaar, maar nog geen echt campagneteam. Daar wordt aan gewerkt. Het is een goed begin. Ik ben in elk geval overtuigd dat wij meer stemmen zullen trekken dan de vorige keer! Bij GroenLinks trok ik al meer stemmen, en toen voerde ik nooit campagne voor mijzelf. Lukt zelfs dat niet, dan ga ik nooit meer in de politiek."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12