Afbeelding

Korte berichten

Algemeen

Korte berichten

Het Mekelpark: nieuw hart voor Delftse universiteit
DELFT - Het Mekelpark, het nieuwe hart van de Delftse Universiteitswijk, is afgelopen vrijdag op feestelijke wijze geopend. De realisatie van het Mekelpark is een belangrijke stap in het creëren van een campushart dat past bij een toonaangevende internationaal georiënteerde universiteit. Tot voor kort werd de zogenoemde TU-wijk doorkruist door een doorgaande weg, omgeven door grote parkeerterreinen. In het nieuwe park staan fietsers en voetgangers centraal. Met het Mekelpark heeft de TU Delft een campus gekregen met glooiende grasvelden en kleurrijke bomen. Als een bliksemschicht verbindt de wandelpromenade de faculteitsgebouwen met elkaar en symboliseert de promenade het interdisciplinaire karakter van de universiteit. De Nieuwe Delft is de naam van deze 832 meter lange promenade. Die refereert aan de 1315 meter lange Oude Delft in de binnenstad waar de TU Delft zijn oorsprong heeft. De Nieuwe Delft is in gezaagd graniet uitgevoerd en wordt begeleid door een 1547 meter lange, hardstenen zitbank. Het is de informele ontmoetingsplek voor (inter)nationale studenten en staf van de TU.


WoonZorgCentrum Stefanna krijgt 2500 euro voor bewonersvakantie
DELFT - WoonZorgCentrum Stefanna heeft 2500 euro in ontvangst mogen nemen van de drie gezamenlijke fondsen, Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Stichting Brentano Steun des Ouderdoms en het Nationaal Ouderenfonds. Het geld is bestemd voor een vakantie voor de bewoners van het WoonZorgCentrum. Een reis ondernemen met cliënten uit een WoonZorgCentrum, die continu zorg nodig hebben, is een bijzondere onderneming. Medewerkers en vrijwilligers van Stefanna zullen meegaan om de bewoners te begeleiden. De vakantie verrijkt het leven van de deelnemers en versterkt de onderlinge band. Dat is dan ook de reden dat de drie stichtingen besloten hebben dit bijzondere initiatief te steunen door middel van een financiële bijdrage.


Drie inzendingen Delftse Nieuwe genomineerd
DELFT - De tweede editie van Delftse Nieuwe heeft dertien inzendingen opgeleverd. De winnaar wordt op woensdag 24 juni a.s. om 20.00 uur tijdens een bijeenkomst in het Stadhuis van Delft door wethouder Lian Merkx bekend gemaakt. Delftse Nieuwe is een initiatief van de Gemeente Delft. Deelnemers aan deze wedstrijd hebben de opdracht om een nieuw en bijzonder evenement voor Delft en Delftenaren te bedenken. De Levende Etalagedag van Elize Zwerver was de winnaar van de eerste editie. Uit de inzendingen van dit jaar zijn drie nominaties voortgekomen: ‘Droomhotel’ van Karin Elema, ‘Waterballet’ van Frank van Olmen en ‘Tussen Schemer en Donker’ van René Jacobs. De winnaar van Delftse Nieuwe ontvangt een geldbedrag waarmee het winnende project kan worden gerealiseerd. Daarnaast krijgt de winnaar ondersteuning om het project uit te voeren.


Aanvragen WMO-voorzieningen kan nu bij Startpunt Wonen Zorg en Welzijn
DELFT - Voor het aanvragen van voorzieningen die onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vallen kunnen Delftenaren nu terecht bij het Startpunt Wonen Zorg en Welzijn. Dit is al het adres voor informatie en advies over wonen, zorg en welzijn. Het Startpunt fungeert als centrum waar deskundige medewerkers helpen met het aanvragen en regelen van voorzieningen voor hulp en ondersteuning in het huishouden en voor rolstoel-, woon- en vervoersvoorzieningen. Daarnaast blijft dit het bekende adres voor vragen over wonen, zorg en welzijn.


Delft ondertekent intentieverklaring Duurzame Warmte
DELFT - Gemeenten in de regio willen vaart maken met duurzame verwarming in Haaglanden. De stuurgroep Hartverwarmend Haaglanden, onder voorzitterschap van wethouder Lian Merkx, heeft op 28 mei j.l. een intentieverklaring ondertekend voor het realiseren van een ‘Contract voor Warmte - Haaglanden’. In het Contract worden afspraken gemaakt over ervarings- en kennisuitwisseling, samenwerking, het instellen van een gemeenschappelijk budget en het maken van gemeentelijk beleid ter stimulering van warmteprojecten.


Eén belastingkantoor voor Delfland, Schieland en de Krimpenerwaard
DELFT - Het Hoogheemraadschap van Delfland wil met ingang van 1 januari 2010 samen met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard één gemeenschappelijk Belastingkantoor. Dit kantoor wordt opgericht op basis van een Gemeenschappelijke Regeling. Het College van Delfland heeft kennisgenomen van de voorbereiding van deze Gemeenschappelijke Regeling, een samenwerkingsverband tussen openbare lichamen, zoals Provincies, Gemeenten of Waterschappen, met als doel de behartiging van gemeenschappelijke belangen.



Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12