Afbeelding

DELFT, twintig jaar geleden...

Algemeen

Editie: Week 47, Jaargang 22 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.


Deze week is dat de editie van 27 november. Daarin lezen we dat Aad Meuleman het komende carnavalsseizoen de stadsprins van Kabbelgat wordt. Omdat al meerdere naamsgenoten van hem in het verleden prins carnaval waren, kiest Meuleman voor de naam Prins Kabbelloris I Kabbelaar XIX.


Delftse supers blijken behoorlijk last te hebben van klanten die winkelwagentjes meenemen en niet terugbrengen. Ferry Kuntz is dagelijks druk met het ophalen van de wagentjes voor de supers. Alleen al van de Konmar vond hij in één maand tijd 400 stuks op plekken waar ze niet horen.


De Mgr. Bekkersschool heropent haar schoolgebouw. Het vorige gebouw was ruim een jaar eerder in vlammen opgegaan. Sindsdien volgden leerlingen hun lessen in noodgebouwen op het schoolplein. Nog meer bouwnieuws: in de Delftse Hout wordt de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Het Rieten Dak II. Bij de eerste variant van het Rieten Dak bleek het rieten dak ervan niet goed bestand tegen brand. In 1989 brandde de uitspanning helemaal uit.
Een cd-rom speler voor de computer kostte 409 gulden, voor een Nederlands gesproken videoband van Aladdin moest 34 gulden 95 worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12