Afbeelding

Publiek geniet van enthousiaste deelnemers en lekker weer tijdens Delfiade

Algemeen

Editie: Week 43, Jaargang 22 |

DELFT – De Delfiade moest een bruisende feestdag voor en door Delftenaren worden. En dat werd het.


Daar waar de vierde editie letterlijk en figuurlijk in het water viel, ging de zon tijdens de afgelopen vijfde editie weer letterlijk en figuurlijk schijnen voor organisator Tom Wagemans van ETP Holland. “Alles zat dit keer mee”, geeft hij aan. “Het weer is tijdens zo’n evenement zó belangrijk. De deelnemers waren enthousiast, het publiek ook. Het werd heel gezellig, echt top.” Het mooie weer en het uitgebreide en gevarieerde programma trokken vorige week zaterdag veel publiek naar de Delftse binnenstad. Verenigingen en organisaties vertelden en demonstreerden wat ze doen en waarom dit leuk is. Wagemans vindt het mooi om te zien hoe de TU en studentenverenigingen zich steeds meer met het Delftse gaan bemoeien door bijvoorbeeld aan de Delfiade mee te werken. Laga bood Delftenaren op het Oosteinde bijvoorbeeld een introductieles roeien aan. “Omdat we het belangrijk vinden dat de roeisensatie wordt overgedragen aan heel Delft”, zegt Laga-president Elmer van Ewijk. Enthousiastelingen stapten in de boot en werden in korte tijd klaargestoomd om zelfstandig de eerste meters af te leggen. Ondertussen vertelden ervaren roeiers van Laga wat roeien zo’n mooie sport maakt.

 

Bijzonder was ook de (her)onthulling van het beeld ‘De Bonte Os’ door wethouder Ferry Förster. Dit kunstwerk was bij een poging tot diefstal beschadigd geraakt, maar kunstenaar Hugo Kaagman lapte het beeld weer op en iedereen kon het resultaat zaterdag zien.


Tom Wagemans was de afgelopen twee maanden fulltime bezig met de organisatie. “Maar het was alle moeite meer dan waard. Ik heb alleen maar leuke reacties gekregen vanuit de hoek van deelnemers èn het publiek. Een mooie basis voor volgend jaar.” Dan is, kan hij alvast verklappen, de Delfiade op 17 oktober. Zie voor meer foto’s de website www.delftopzondag.nl/fotoalbum.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12