Afbeelding

Groep 7a van de DSV haalt 932 euro op voor Stichting Syndroom van de Lach

Algemeen

Editie: Week 28, Jaargang 22 |

DELFT – De kinderen van groep 7a van de Delftse Schoolvereniging voetbalden afgelopen zondag traditiegetrouw tegen hun ouders. Dit jaar diende de wedstrijd een bijzondere doel: er werd geld opgehaald voor Stichting Syndroom van de Lach.

De klas van Mees, wiens zusje Suus meervoudig gehandicapt is, kreeg onlangs van moeder Maud Halkes uitleg over het werk van de stichting, die ten doel heeft gehandicapte kinderen zich te laten ontwikkelen door middel van dolfijntherapie. Ook kregen zij een sponsorkaart waarmee ze geld voor deze bijzondere wedstrijd inzamelden.


De weersomstandigheden waren niet ideaal afgelopen zondag, maar dat deerde de leerlingen niet. Nadat Suus symbolisch de eerste goal scoorde, konden de wedstrijden beginnen. De leerlingen speelden in twee teams tegen ouders. Beide wedstrijden werden met 2-1 gewonnen door de leerlingen. Daarnaast werden er nog twee penalty's raak geschoten. Hierdoor haalde de klas 932 euro op. “Dat is natuurlijk een prachtig bedrag”, merkt Maud Halkes op. “Maar dat is nog niet alles, want vier klasgenootjes gaven aan dat ze met de verkoop van zelfgemaakte Loom-bandjes 24 euro 05 hadden opgehaald. Een klas om trots op te zijn, lijkt me zo!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12