Afbeelding

De Regenboog heeft voortaan voetbaldoeltjes, dankzij Bradley

Algemeen

Editie: Week 11, Jaargang 23 |

Bradley en zijn klasgenoten zijn dolblij met de voetbaldoeltjes die dankzij Bradley konden worden gekocht.

DELFT – Bradley Harteveld uit groep 6 van de Regenboogschool heeft zichzelf en z’n medeleerlingen een groot plezier gedaan. Door rondjes te skeeleren en met de pet rond te gaan op het werk van zijn oma heeft hij geld opgehaald waarmee twee voetbaldoeltjes konden worden aangeschaft.

Deze werden maandagmorgen op het schoolplein van De Regenboog in Tanthof in gebruik genomen. De eer was –uiteraard – aan Bradley, die onder aanmoedigingen van z’n klasgenoten het eerste schot op doel loste. Raak. Gejuich.
De 10-jarige Delftenaar kwam op het idee voor z’n actie toen leerlingen van de school in de gymzaal rondjes skeelerden om geld in te zamelen voor de binnentuin en het kleuterplein van De Regenboog. ‘En wij dan?’ dacht hij. Hij zamelde 26 euro in voor de tuin, maar sloofde zich nog eens extra uit door overal in zijn omgeving met de pet rond te gaan. Met als resultaat dat hij nog eens 180 bijeen wist te krijgen om de doeltjes te kopen. “Daar zijn we natuurlijk blij mee”, reageert Carien van der Water, directeur van Basisschool De Regenboog. “We waarderen zo’n initiatief waarbij een kind zelf actie onderneemt en de school daarmee benadert.”


Bradley is zelf misschien nog wel het meest blij met de twee doeltjes, waar hij zaterdagnacht zelfs over droomde. Hij voetbalt bij DHC en ook op het schoolplein was hij vaak aan het voetballen. Sinds afgelopen maandag kan hij eindelijk ook op school de bal letterlijk in de touwen knallen. En blijven discussies over of het wel of geen doelpunt was voortaan achterwege. Ook mooi.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12