Nick Keijzer speelt test en traint proef en dan voetbal hij ook nog voor DHC

Algemeen

DELFT – Nick Keijzer, aanvoerder van en middenvelder in DHC 1, heeft het dezer dagen als proefdier zo druk als een klein baasje. Verschillende profclubs willen wel ’s weten of hij een aanwinst kan zijn.

Afgelopen dinsdagavond speelde hij een proefwedstrijd bij RKC Waalwijk. Hij heeft uitnodigingen om bij ADO Den Haag, Excelsior en FC Den Bosch trainingen te komen volgen. Zo’n invitatie kan hij ook nog verwachten van FC Dordrecht. Een mens zou er overspannen van raken, want hij moet ook nog ‘even’ met DHC het eersteklasserschap veilig zien te stellen. Keijzer (22) wil deze zomer graag een flinke sportieve stap voorwaarts maken. “Maar ik leg mezelf geen deadline op”, is hij tamelijk nuchter. “Maar nu de mogelijkheden er zijn, is het aan mij om daar zo goed mogelijk gebruik van te maken”. 

En zo draafde hij, afgelopen dinsdagavond, op in een proefwedstrijd bij RKC Waalwijk. “Ik speelde met de reserves van de beloften. Er waren nóg twee jongens op proef. Een buitenlandse jongen en een speler van de zaterdag-amateurs van Ajax”. Nee, zenuwachtig was hij niet. “Dat heb ik nooit zo. Ik ben redelijk zelfverzekerd over wat ik met een bal kan. Natuurlijk moet ik wel m’n best doen, maar dat moet ik ook als ik op zondag voor DHC speel”. Het viel hem niet tegen, die proefwedstrijd. “Ik speelde met jongens die afvallen en teruggaan naar amateurclubs en met jongens die een amateurcontract krijgen. Het niveauverschil was niet echt groot. Er zijn bij DHC zeker vijf jongens die in dit elftal goed mee zouden kunnen komen”. 

Hij werd door John Feskens, de vroegere Willem II’er en trainer van de beloften van RKC Waalwijk, niet volgestouwd met opdrachten. “Ik speelde rechtshalf. Controlerend. Ik moest proberen ondersteunend te zijn voor de nummer tien. En ik moest laten zien wat ik aan de bal kan”. Hij liet, zegt Keijzer, zich niet verleiden tot frivole hoogstandjes en uitsloverige acties. “Ik beheers me wel. Ik probeer sober te spelen, op balbezit. Maar ik neem natuurlijk ook wel risico’s. Ik heb de hele wedstrijd gespeeld. Na afloop zeiden ze dat ik het goed had gedaan. En dat ik binnenkort bericht krijg”. 

Een zaakwaarnemer, of iemand die daarop meent te moeten lijken, heeft Keijzer niet. “Dat vind ik in dit stadium iets te overdreven”. Via zijn beste vriend Ard van Peppen -deze De Graafschap-verdediger loopt nu verhuurd te wezen bij Excelsior- houdt diens zaakwaarnemer wel een oogje in het zeil, wat geen overbodige luxe is met al die proeftrainingen en testwedstrijden die Keijzer nog voor de kiezen krijgt. “Van Ard kreeg ik alleen een sms’je: Doe je best. Dat is ook het enige advies dat je kunt geven. Voor de rest weet ik wel waar ik goed in ben”.
Intussen loopt het met DHC niet zo geweldig. Dat wordt nog aardig aanpoten om het vege lijf te redden. “Na de winterstop hebben we nog geen wedstrijd gewonnen. Ik weet niet waar dat aan ligt. Nee, ik vind niet dat ik ook zelf wat minder presteer. Ik denk dat ik redelijk constant ben gebleven”. Zou het er dan toch mee te maken hebben dat de trainer er na dit seizoen bij DHC een punt achter zet? Keijzer gelooft er niks van. Al weet hij ook wel dat dit, al is het maar onbewust, wèl vaak een rol speelt. Maar: “Wij trainen onwijs goed en scherp. En Bert de Best is ook onwijs gemotiveerd. Maar op zondag gaat het mis. We krijgen in een wedstrijd hooguit één of twee kansen”. Keijzer gelooft evenmin dat hij nu, met al dat proefdraaien, te veel wordt afgeleid van de ernst van de situatie waarin DHC verkeert. “In principe heb ik nog niks. Ik ben nog gewoon amateur. Ik krijg nu alleen een aantal kansen om me te bewijzen. Ik laat me echt niet gek maken”.
Keijzer staat dus vooral in de belangstelling van profclubs. Van de Hoofdklassers heeft alleen Haaglandia bij hem aan de bel getrokken. “Daar heb ik, voorlopig, nee tegen gezegd. Ik wil eerst kijken wat er uit die trainingen en proefwedstrijden voortkomt”. (PB)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12