Afbeelding

Rob Geus bezoekt Delft en deelt een dubbele dikke duim uit

Algemeen

Editie: Week 44, Jaargang 22 |

Dat werd gevierd door het personeel en eigenaar Dirk Wijtman (tweede van rechts).

DELFT – Het Konings Huys kreeg donderdagmiddag een wel heel bijzondere gast. Rob Geus, bekend als presentator van het SBS-programma 'De Smaakpolitie', onderzocht of het etablissement op de Markt zijn goedkeuring weg kan dragen.

Het bezoek verliep anders dan we in de uitzendingen van 'De Smaakpolitie' zien. “Want daar komen ze ongevraagd binnenwandelen en heb je geen tijd om je voor te bereiden. Dit leidde vaak tot leuke televisie, maar Rob Geus vond zelf dat dit ook anders kon”, vertelt Dirk Wijtman, eigenaar van Het Konings Huys. “Hij heeft dit concept opgezet om te laten zien dat in Nederland veel kwalitatief goede horeca is. Enige tijd geleden was hij bij drie Delftse bedrijven langsgegaan en hij gaf bij ons aan dat hij wel een visit wilde doen.”


Dat was, vindt Wijtman, toch spannender dan verwacht. “Bij mystery visits, die we vaker hebben gehad, gaat het om een momentopname. Je weet van tevoren niet dat ze komen, dus het enige wat je kunt doen is de kwaliteit bieden, die je altijd biedt.” Donderdag was dat echter anders. “Als je weet dat ze komen, leef je ernaar toe. Zo van 'vandaag is het nog een week' en 'oei, we hebben nog maar drie dagen'. Het hele team, waarvan ik maar een klein onderdeel ben, heeft alles tot in de puntjes voorbereid.”


Het resultaat mag er zijn: Het Konings Huys slaagde met vlag en wimpel voor de tests waaraan Geus het bedrijf onderwierp. Deze hadden vooral betrekking op hygiëne in de keuken en voedselveiligheid. “Daar hebben we natuurlijk met zijn allen een glaasje champagne op gedronken. Natuurlijk vinden we zelf dat we het goed doen, maar het heeft pas waarde als anderen dat ook inzien. Je bent ook zo sterk als de zwakste schakel. De stickers waarop Rob aangeeft dat hij voor ons zijn handen in het vuur durft te steken zijn een mooie bevestiging.” Het Konings Huys ontving zelfs twee van deze stickers, één voor op het terras en één voor op de gevel.


Geus' keurmerk is voor het team van het eetcafé geen reden om rustig achterover te leunen. “We gaan door op dezelfde voet. Daarnaast zijn suggesties ter verbetering natuurlijk nog altijd welkom.” De eerste verbeteringen dienden zich deze week al aan. “Zo hebben we donderdag, ook tijdens de keuring, een nieuwe zonwering laten plaatsen. Deze werkzaamheden hebben bij Rob, het personeel en gasten niet tot overlast gezorgd. Verder gaat vanaf het weekend de nieuwe kaart in. Hierop hebben we ook plaats gemaakt voor het 'Rob Geus menu', een combinatie van de gerechten die Rob bij ons heeft besteld.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12