Jubileumteam 16- tot 23-jarigen-competitie houdt Excelsior A1 in bedwang

Algemeen

De beide teams gebroederlijk naast en tussen elkaar, vlak voor de jubileumwedstrijd. Namens het Delftse 16- tot 23-jarigen-jubileumteam staand van links naar rechts verzorger Guus Jense, coach Martin Stoelinga, begeleider Nico van Velzen, Chris van Beekum

DELFT – Het weer zat niet echt mee, afgelopen woensdagavond. Toen werd, bij Vitesse Delft, het heuglijke feit gevierd dat de Delftse 16- tot 23-jarigen-competitie zich al 25 jaar in een blakende welstand mag verheugen.

In de jubileumwedstrijd, met Excelsior A1 als tegenstander, bleek goed (combinatie-)voetbal vanwege de stormachtige wind die dwars over het veld blies geen eenvoudige opgave. Maar dat mocht de jubileumpret niet drukken. Het (vanzelfsprekend) beter ingespeelde Excelsior A1 nam de leiding. Het kreeg aardig wat kansen op meer, maar mede dankzij kordaat reddend werk van de doelverdedigers Niels van Schie en Simon Bleijenberg (nee, ze stonden niet tegelijkertijd in het doel) bleef de schade verder beperkt. Zelfs kreeg het jubileumteam in de slotfase drie kanjers van kansen. Rob van Hagen benutte er één van. Zo kreeg dit duel de eindstand die zo mooi bij zulke wedstrijden past: 1-1. 

Op dinsdag 21 september a.s. speelt RKDEO, de winnaar van de Delftse 16- tot 23-jarigen-competitie van afgelopen seizoen, tegen het Wateringse KMD, dat de Westlandse 16- tot 23-jarigen-competitie won, om de Supercup. Plaats van handeling: het complex van RKDEO. Aanvang: 20.00 uur.



Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12