Afbeelding

Bij Nacht en Ontij

Algemeen

Mijn eerste halfjaar als nachtburgemeester van Delft zit er inmiddels op en ik moet zeggen dat het me erg bevalt. Voor mij persoonlijk is er eigenlijk niet ontzettend veel veranderd, want ik kom nog steeds regelmatig in de stad. Ik vind het een mooie eretitel en ik merk wel dat jonge mensen me wat makkelijker aanspreken om het er met me over te hebben. Ik vind dat leuk.

Het eerste halfjaar zit erop en dat betekent dat het zomer is in Delft. Nu is het weer niet zo dat ik overdag snel de stad in zal gaan om wat te gaan drinken, maar ’s avonds laat ik me echt niet tegenhouden om een terrasje te pakken. Ten slotte zit je overal overdekt en is het altijd wel gezellig in de stad. Ik hou van alle seizoenen, want elk seizoen heeft wel iets wat me trekt. In dit seizoen zij dat de terrassen. Het zou mooi zijn als we net als op het Leidseplein het hele jaar door de terrassen zouden mogen laten staan, maar dat laten de regels nu eenmaal niet toe.

Het is toch prachtig dat we in Delft op zoveel plekken terrassen hebben? Zo kan je altijd terecht op de Markt, de Beestenmarkt, de Voldersgracht, de Verwersdijk, het Doelenplein; en laten we vooral ook de Oude Jan ook niet vergeten. Het mooie aan Delft vind ik die kleinschaligheid. Binnen het uitgaansgebied, vind je alle interessante plekken op loopafstand van elkaar. Dat is in andere steden wel anders.

Het is jammer dat deze zomer de zon niet echt schijnt. Natuurlijk hebben we een prachtig voorjaar gehad, waarin het heerlijk weer voor de terrassen was, maar de laatste weken houdt het niet over. Het mooie aan het zonnige weer is dat de mensen er zoveel relaxter door worden. Iedereen is vrolijk, er hangt een ongedwongen sfeer en de terrassen zitten tot diep in de nacht stampvol, zelfs nog tot de stoep aan toe. Daar houd ik van.

Ik wil zeker niet klagen over het weer, want eigenlijk trek ik me er niets van aan dat er zo nu en dan een buitje valt. Vooral ’s avonds ga ik gewoon naar de stad en op elk terras hangen wel parasols en heaters. Zodoende is het er aangenaam toeven. Ik ben dus absoluut niet iemand die zich door een paar druppels water laat tegenhouden, want het leven is een feestje, alleen moet je zelf de slingers ophangen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12