Afbeelding

Bij nacht en ontij

Algemeen

Editie: Week 35, Jaargang 21 |

Delft is een leuke stad en dat is de afgelopen weken weer gebleken. Twee weken geleden was er het jazzfestival en dat was weer een groot succes. Ik begreep dat de organisatie in spanning had gezeten over het al dan niet in deze vorm kunnen doorgaan in verband met het overlijden van Prins Friso. Ik denk dat de Koningin er goed aan heeft gedaan om het op deze manier te doen, want anders had het miljoenen gekost en zou ze het hele land over zich heen krijgen. Anderzijds zou het mooie reclame voor Delft zijn geweest, als je daar in zo’n triest geval over kan spreken.
Het festival was een succes. Ik heb verschillende plekken bezocht. De opening was heel fantastisch. Tom Browne was er even en Harry Strikes Again deed het heel leuk. Ik heb van het weekend genoten, hoewel ik niet van alle muziek ondersteboven was, maar dat is een kwestie van smaak.
Het festival ging eigenlijk geruisloos over in de opening van de Owee, waarbij ik ook uitgenodigd was. Het is zo leuk om die groep jongeren te zien die hier gaan wonen en net bij hun moeders vandaan komen. Als je ze over een jaar ziet, zijn ze weer zó veranderd. Het was ook goed dat het op de Markt was en niet op de Beestenmarkt, want daar is zoveel meer ruimte. Verder ruimden de studenten de rommel zelf op en dat vind ik een pré, want je ziet tegenwoordig vooral op zondagmorgen wat een ongelooflijke puinhoop de bezoekers van de binnenstad ervan maken.
Wat ook een succes was, was de presentatie van de dichtbundel van Tim van der Eijk, de mini-Tarzan van Café de Oude Jan. Hij heeft laten zien dat hij naast het verkopen van biertjes ook aardig kan dichten. Over biertjes gesproken: de Biermarkt bij Locus, die ik mocht openen was weer fantastisch. Ik denk dat het in de komende tijd alleen nog maar zal groeien en ook de Wielerronde van Delft, op dezelfde dag was leuk. Wat ik ook goed vind is dat Van der Lee, een oer-Delfts bedrijf voor de stad behouden blijft.
De komende weken is er ook weer voldoende te doen. Dit weekend ga ik naar Westerpop en ben ik uitgenodigd bij een reunie van studenten die ik vroeger te eten heb gegeven. Daarnaast is er zondag natuurlijk de kelnerrace en is er in het weekend van 14 en 15 september ook genoeg te beleven met Delft voor de Helft, de Oldtimerdag, Open Monumentendag en het nieuwe bier dat Aad van der Hoeven van Bierhistorie Delft gaat ‘dopen’.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12