Wat Galerie Delft verkoopt, is van blijvende waarde

Algemeen

“Soms vind ik het triest als ik een schilderij verkoop.”

DELFT - Sinds Paul van den Berg op 1 september 2010 zijn winkel aan het Vrouwenregt 3 opende, heeft hij al 3200 mensen over de vloer gehad die geïnteresseerd waren in zijn schilderijen.

“In het begin had ik alleen klassieke schilderijen, maar er komt steeds meer realistische moderne kunst bij, zonder de aandacht bij het klassieke weg te halen”, vertelt Galerie Delft-eigenaar Van den Berg. “Zo verkoop ik schilderijen van Martin Sijbesma, die voornamelijk klassieke auto’s schildert op een bijna fotografisch nauwkeurige manier.” Ook koopt Van den Berg regelmatig schilderijen in van Richard van Mensvoort, die in de stijl van Edward Hopper schildert. “Alle schilderijen die ik inkoop van kunstenaars zijn blijvend hun geld waard”, licht Van den Berg toe. 
“Ook geef ik kunstenaars opdrachten op basis van wensen van klanten aan de hand van foto’s. De kunstenaar maakt in dat geval een kopie op elk gewenst formaat van een bestaand schilderij, maar doet dat wel in hoge kwaliteit.” 

Naast de verkoop van schilderijen verzorgt Galerie Delft ook de restauratie van schilderijen, verkoopt hij kunstboeken, kunnen klanten er alle kunstboeken bestellen en verkoopt hij 3D-kaarten van bekende schilderijen. “Ik hoor veel positieve reacties van mijn klanten”, vertelt Van den Berg. “Er zijn opvallend veel mensen die mijn collectie interessant vinden. ‘Wat mooi, dit vind je in de wijde omtrek niet meer’, zeggen ze dan.” 

“Als je hier een schilderij koopt, kun je ervan uitgaan dat je het na een paar jaar voor minimaal hetzelfde bedrag weer kan verkopen”, beoordeelt Van den Berg zijn aanbod. “Dat geldt zowel voor het oudere als het nieuwe werk.” Galerie Delft moet het hebben van zijn waardevaste aanbod, dat voor een goede prijs verkocht wordt. “Soms vind ik het stiekem wel triest als ik een schilderij verkoop”, geeft Van den Berg toe. “Ik mis dat schilderij dan. Heb ik er toch een band mee opgebouwd.” Telefoon: (015) - 879 56 16. Internet: www.galerie-delft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12