Lisette Ekelmans stopt met actief korfballen bij Excelsior

Algemeen

DELFT – Winst en verlies voor het eerste korfbalteam van Excelsior. De winst op Unitas betekende aanhaken voor het kampioenschap in de hoofdklasse, maar de laatste veldkorfbalwedstrijd voor het zaalseizoen betekende tegelijk het afscheid van Lisette Ekelmans – Van den Hooff. “Ik ben twaalf weken zwanger”, vertelde de 31-jarige korfbalster in hart en nieren vorige week donderdag aan haar teamgenoten. “Dat betekent dat de wedstrijd tegen Unitas mijn laatste wordt.” Na twaalf jaar onafgebroken deel van de Excelsior-selectie te hebben uitgemaakt, zette Lisette definitief een punt achter haar korfbalcarrière.

Die begon trouwens al op haar vierde jaar, toen vader (en huidig voorzitter) Leen van den Hooff zijn dochter als lid aanmeldde. Bij zijn kleindochter Zoë, het eerste kind van Lisette, maakte hij het overigens nog bonter. Die was al een uur na de geboorte lid van Excelsior. 

“Het is een definitief einde”, bevestigt Lisette. “Want het was met Zoë al veel geregel om te kunnen trainen en wedstrijden te spelen. M’n echtgenoot Jorrith is trainer/coach van het tweede team en dus ook geregeld van huis. Dat wil ik straks niet meer. Ik had trouwens al voor dit seizoen gezegd dat het mijn laatste zou worden.” Met een publiekswissel, bloemen en cadeau werd het afscheid vorige week zaterdag bezegeld. Voor de club gaat ze echter vast niet verloren. Er is op meer fronten ‘werk aan de korfbalwinkel’.

Heel vaak kampioen
Terugkijkend constateert Lisette tevreden dat ze heel vaak kampioen is geworden, en ook wel een paar keer gedegradeerd. Het mooiste kampioenschap dateert van een aantal jaren geleden. Niet de beslissende en gewonnen wedstrijd tegen IJsselvogels was daar debet aan, maar: “De ontvangst in een afgeladen Sporthal De Buitenhof en het daarop volgende feest, waar Jorrith mij ten huwelijk vroeg.” Daar kan natuurlijk niets tegenop, het onderstreept bovendien het sociale karakter van de korfbalsport. “Het samen spelen van jongens en meiden heb ik altijd geweldig gevonden. Volkomen onterecht dat korfbal nog vaak ondergewaardeerd wordt. Op het veld is het minder spectaculair, maar in de zaal met die schotklok is dat heel anders. Echt topsport. Collega’s die ik wel eens meenam naar een zaalkorfbalwedstrijd keken hun ogen uit!” 

Het zal, verwacht Lisette, vreemd zijn om straks niet meer mee te trainen en te spelen. “En om niet meer alle wedstrijden te zien en de uitslagen pas achteraf te horen. Maar een kind krijgen is toch het mooiste dat er is”, besluit de ex-korfbalster.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12