Afbeelding

Lekker weer tijdens weer een levendige Levende Etalagedag

Algemeen

Het was voor de acteurs soms hard werken…

DELFT – De Levende Etalagedag was vorig weekend weer een succes. Het weer zat mee en was beter dan voorspeld. Bij zo’n 65 winkeliers en bedrijven in de binnenstad gebeurde van alles in de etalage.

Na een kick-off achter de Nieuwe Kerk gingen de acteurs richting hun etalages om daar de hele middag het winkelend publiek te vermaken en te verrassen. “We hadden dit jaar veel deelnemers die weer leuke dingen hadden verzonnen”, merkt organisator Barbara van Gelder van Something Extra op. “Via e-mail en Facebook heb ik weer heel veel leuke reacties van bezoekers ontvangen.”
Sommige deelnemers deden ongeveer hetzelfde als voorgaande jaren, anderen kwamen met iets totaal anders. Het was hoe dan ook weer kleurrijk en gezellig, vindt Van Gelder. Nieuw was dat op de Markt ‘Vrouwen van Vermeer’ waardebonnen uitdeelden, waarmee het winkelend publiek kortingen bij de marktkramen kon krijgen. Eén van de etalages die eruit sprong was volgens de organisator die van Leonidas in de Choorstraat. “Daar is het met Levende Etalagedag altijd een feestje. Theaterduo Ragout gaf daar met hart en ziel vorm en kleur aan de etalage. Ze speelden schoonzwemsters, die gehuld in een ouderwets zwempak en met snorkel capriolen uithaalden.”
Het was dus weer mooi, bijzonder, en bijzonder mooi. Met als enige smetje dat, vindt Van Gelder, de steun vanuit de Gemeente Delft ietwat achterbleef. “Ik had op iets meer pr-ondersteuning gehoopt. Ik was vanuit de Gemeente gevraagd een plan te maken, had een aanvraag ingediend, maar werd van de ene naar de andere club verwezen.” Verder is ze tevreden over de afgelopen editie die, hoopt ze, volgend jaar weer een mooi vervolg krijgt… Met dan hopelijk twee dagen lang levende etalages. Zie voor meer foto’s de website www.delftopzondag.nl/fotoalbum.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12