Doelman van het Jaar

Algemeen

Naam: Marc Schouten (27) Club: Concordia Positie: Doel

-Hoe is de eerste seizoenshelft verlopen?
We staan momenteel achtste in de derde klasse. Het zijn echt pieken en dalen. De ene keer winnen we van de koploper, maar de andere keer verliezen we van de laatste plaats. Het is nog te wisselvallig. Vooraf was de doelstelling om bij de eerste vier te eindigen en een vervangende periodetitel te pakken. Die doelstelling hebben we nog steeds.

-Denken jullie die doelstelling te kunnen halen?
Vorig jaar grepen we net naast de laatste periodetitel. Ik denk dat het nu wel zou kunnen lukken. Ik heb de ploegen in de derde klasse goed bekeken en wij moeten minimaal mee kunnen doen om de vierde plaats. Zeker nu veel bepalende spelers terug komen van blessures.

-Hoe denk je over je eigen prestaties tot nu toe?
We hebben nu al dertig tegendoelpunten. Dat komt doordat we een nieuw systeem zijn gaan spelen met maar drie verdedigers. De samenwerking met de spelers is nog steeds perfect, maar zelf vind ik dat het oude systeem lekkerder speelt.

-Kun je de titel van Keeper van het Jaar prolongeren?
Ik heb behoorlijk wat wedstrijden gemist door blessures. Dat zijn er denk ik teveel om de titel te kunnen prolongeren. De vele tegendoelpunten werken ook niet mee, want dan wordt natuurlijk altijd eerst naar de keeper gekeken. Zo’n titel zie ik echt als een beloning voor een goed seizoen, maar het is makkelijker om Keeper van het Jaar te worden dan te blijven.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12