Afbeelding

Win vrijkaarten voor de lezing van Kader Abdolah!

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 21 |

Kader Abdolah.

SCHIPLUIDEN - Meesterverteller Kader Abdolah, bekend van boeken als De boodschapper en De Koran, geeft op zondag 20 januari een lezing Op Hodenpijl. In de lezing komt zijn gehele oeuvre aanbod en in het bijzonder zijn nieuwe boek De Koning.

In het boek De koning neemt Abdolah je mee terug in de tijd van de industriële revolutie. Telegrafie, de aanleg van spoorwegen en de ongekende mogelijkheden van elektriciteit zullen de oosterse wereld grondig veranderen. Engeland heeft onmetelijke olievelden gevonden in de Perzische bodem. De koning van Perzië vreest dat hij door al deze nieuwe ontwikkelingen zijn macht zal verliezen. Het is de tijd dat Iran nog Perzië is en grenst aan India. Engeland en Rusland proberen via Perzië India binnen te dringen. De ayatollahs hebben nog geen macht, maar Engeland en Rusland gebruiken ze wel in het machtspel.

Kader Abdolah werd in Iran geboren. Zijn oom leerde hem de Perzische klassiekers. In 1972 kwam Abdolah terecht in het studentenverzet tegen het regime van de toenmalige heerser, de Sjah. Kader schreef in die tijd zijn eerste boeken. Toen de situatie te gevaarlijk - zijn zus belandde in de gevangenis en zijn broer werd vermoord - werd verliet hij Iran en kwam hij naar Nederland. Hier ontwikkelde hij zich verder tot verteller.

De lezing is te combineren met een winters diner: met soep, salade, hutspot en vlees uit eigen stal. We serveren bij dit diner wijn en water. Het diner sluit aan op de lezing.

Datum: zondag 20 januari. Aanvang lezing: 15.00 uur. Entree: 15 euro, incl. consumptie in de pauze. Lezing incl. diner: 50,-

Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden. Voor de lezing geeft Op Hodenpijl 2 x 2 vrijkaartjes weg aan lezers die een berichtje sturen naarpr@ophodenpijl.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12