Ook A1-teams van vv Schipluiden en SV Den Hoorn maken er mooie happening van

De vliegende Donny Slot (SV Den Hoorn) ontwijkt een gierende sliding van Twan Knijnenburg (vv Schipluiden).

SCHIPLUIDEN – Wedstrijden tussen vv Schipluiden en SV Den Hoorn, of het nou om de D2-teams gaat of om de eerste elftallen, het zijn en blijven bijzondere ontmoetingen. De rivaliteit tussen beide (dorps)clubs kent nauwelijks grenzen, de spelers zijn minimaal een week van tevoren al van de leg, er komt veel en opgewonden publiek op af en er mag natuurlijk onder geen beding verloren worden.

Afgelopen zaterdag stond de clash tussen de A1-teams van beide clubs op het programma. Alsof dat al niet genoeg spektakel garandeerde, was het nog 's een duel tussen de koploper, vv Schipluiden, en de nummer twee, SV Den Hoorn, in de eerste klas. Het verschil vóór de wedstrijd: drie punten. Het verschil ná de wedstrijd: zes punten. Want vv Schipluiden A1 won, met 2-1. "Het was een echte Schipluiden-Den Hoorn-wedstrijd", kijkt vv Schipluidens A1-trainer Rien van Driel terug. "Niet hoogstaand, wèl veel strijd. Het was in het algemeen een spannende derby. Met kansen over en weer. Toen in minuut 87 onze aanvoerder de pingel erin schoot, was de ontlading groot". Geen wonder: " We hadden de eerste wedstrijd, bij Den Hoorn, kansloos met 3-0 verloren. We staan nu zes punten los en in de periode bovenaan".
"Het was een botsing van speelstijlen", zegt Ano Herbert, trainer van de A1 van SV den Hoorn. "Wij hadden het betere van het spel, maar dan moet je ze wel maken. We hadden meer balbezit. In mijn ogen was het eerste Schipluiden-doelpunt buitenspel, maar volgens de scheidsrechter dus niet. Het duurde lang voordat we op 1-1 kwamen. In de laatste minuten kregen we een penalty tegen. De scheidsrechter stond er dichtbij, dus…" 

Herbert, hij voetbalde zeventien seizoenen in het eerste zaterdagteam van Lyra, uit De Lier, wist al vrij snel dat hij (jeugd) ging trainen. "Vanaf m'n achttiende heb ik altijd jeugdteams getraind. Bij de E'tjes van Lyra heb ik Patrick Paauwe en Johan Voskamp nog getraind. Twee jaar geleden ben ik bij Den Hoorn begonnen. Een mooie club. Nee, het is nog niet officieel of ik wel of niet doorga. Daar ga ik nog niks over zeggen". Wat hij wèl wil zeggen: "Den Hoorn heeft een geweldig talentvolle jeugdafdeling". 

Ook Van Driel weet nog niet wat de toekomst hem zal brengen. "Mijn contract loopt af. Zelf blijf ik het liefst bij Schipluiden. Ik ben in afwachting van wat de club wil. Ik heb wel gehoord dat het goed komt, maar nog geen bevestiging gekregen. Ik ben wel een Schipluidenaar geworden. Ik woon er nu ook, m'n jongste speelt nu bij de mini-F'jes. Er is eigenlijk geen reden om weg te gaan".

'DE GELUKKIGSTE HEEFT GEWONNEN' 

Herbert is, zegt hij, een trainer uit de Nederlandse school. "Ik ben van het opleiden. Een fan van Van Hanegem en ook wel van Cruijff". En over de wedstrijd: "Wij spelen wat verzorgder. We hebben een andere speelstijl dan Schipluiden". 

Van Driel over zijn A1: "We hebben dit jaar een collectief sterk team. Dat tot de laatste seconde blijft gaan. We hebben een sterke verdediging, maar we scoren moeilijk. Daardoor komen we wel 's in de problemen, en blijven wedstrijden onnodig spannend. Maar het geluk heeft ons vanmiddag niet in de steek gelaten. De gelukkigste heeft gewonnen. Met een gelijkspel had ik ook kunnen leven". 

Herbert is best te spreken over het niveau van de ploegen in de eerste klas. "Concordia heeft een leuke ploeg, BMT, met allemaal Turkse jongens, voetbalt ook goed. Alleen Laakkwartier en Quintus vallen qua voetbal uit de toon". Hij mag dat zeg maar dorpse voetbal wel. "Ik ben niet zo van het halen van spelers. Zoals Vitesse Delft, dat z'n spelers overal vandaan haalt". 

-En hoe was het met de sfeer?
Herbert: "Je merkt het al als je op het veld aankomt. En na de wedstrijd maken de spelers feest met elkaar. De laatsten die uit de kantine van Schipluiden weggingen, waren jongens van Den Hoorn. Ondanks dat we best schlemielig verloren, stonden ze na afloop binnen de kortste keren bij elkaar. Mooi". (PB) 


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1