Harry Biemans rekent voor komende zondag op een groot voetbalfeest, ongeacht wie de Midden-Delfland-derby wint

sport

De SV Den Hoornjas staat Harry Biemans erg goed en daarom blijft hij na dit seizoen sowieso nog minstens één jaar trainer van de Bokken. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN – Heel voetbalminnend Midden-Delfland kan al bijna twee weken maar aan één ding denken: de Bokken krijgen een laatste kans om de Belgen van het kampioenschap af te houden en zich een uitstekende uitgangspositie voor de laatste speelronde te verwerven. Anders gezegd: Den Hoorn – Schipluiden staat weer op het programma.

In de heenwedstrijd op 4 december in Schipluiden was de thuisploeg met 4-1 te sterk voor de ploeg van trainer Harry Biemans. “We hebben dus iets recht te zetten tegen Schipluiden. Als we zondag weten te winnen betekent dat niet alleen dat we hen van het kampioenschap afhouden, we zouden met nog maar één wedstrijd te spelen de koppositie verwerven en op twee punten van Schipluiden komen.”

Dit zijn de potjes waar het als club, bestuurslid, speler of staflid allemaal voor doet

De belangen in de derby van Midden-Delfland zijn dus groot. “Het is natuurlijk prachtig om op dit moment in het seizoen zo’n wedstrijd te spelen. Dit zijn de potjes waar je het als club, bestuurslid, speler of staflid allemaal voor doet”, verheugt Biemans zich alvast. “Ik verwacht dat het zondag, ongeacht de uitslag, één groot voetbalfeest gaat worden. Je merkt dat het leeft; vorige week vierde de vereniging haar zestigjarig jubileum en iedereen had het maar over één ding: de wedstrijd van zondag.” En dat is nog niet alles, want ook thuis in het Brabantse Raamsdonk blijft Biemans herinnerd worden aan de kraker die dit weekend op het programma staat. “In mijn omgeving volgen veel mensen de prestaties van Den Hoorn op de voet via internet. Toen ik hier op maandag met Koninginnedag over straat liep, werd ik vaak aangesproken en werd mij succes gewenst.”

Biemans is tevreden met het verloop van het huidige seizoen. “Van tevoren hebben we de ambitie uitgesproken dat we mee willen doen om de bovenste plaatsen. Als je dan twee wedstrijden voor het eind van de competitie op een tweede plaats staat met uitzicht op meer, is dat mooi. Bovendien hebben we een goede serie neergezet en hebben we de derde periode binnen. We zijn dus sowieso verzekerd van nacompetitie.”

Dat is een puike prestatie, hoewel de tegenstand niet in elke wedstrijd even groot is geweest. “Je ziet dat in deze competitie het verschil tussen ploegen uit het linker- en het rechterrijtje erg groot is.” Zo won Den Hoorn de thuiswedstrijd tegen Oranjeplein-Postduiven met 11-0, keerde Hoekpolder na een 8-1 nederlaag huiswaarts en werd twee weken geleden bij Verburch met 0-9 gewonnen. “En dan worden de wedstrijden tegen Wanica Star niet meegerekend, omdat zij niet meer in de competitie zitten. Uit wonnen we er met 0-6 en thuis werd het 8-1. Als je ziet dat andere ploegen ook van dat soort clubs winnen, is het wel duidelijk dat het evenwicht niet heel goed is in deze competitie.”

‘Onze grote kracht is vooral dat we een echt team zijn

Dan neemt niet weg dat het elftal van Biemans zeker wel over bepaalde kwaliteiten beschikt. “Onze grote kracht is vooral dat we een echt team zijn. We hebben in elke linie spelers rondlopen met specifieke kwaliteiten. Het is te hopen dat zij zondag frank en vrij kunnen spelen. Als je kijkt naar de serie die we neergezet hebben, is er alle reden om met vertrouwen die wedstrijd in te gaan, maar voor Schipluiden geldt precies hetzelfde. Bij dit soort wedstrijden heb je een aantal dingen niet helemaal in de hand en kan er van alles gebeuren.”

Naast de wedstrijd tussen de Bokken en de Belgen heeft Biemans ook ervaring met andere derby’s. Dat is bijvoorbeeld zo bij de wedstrijd tussen de twee amateurclubs uit mijn dorp, maar ook de wedstrijden tussen Willem II en NAC, die ik als jeugdtrainer heb meegemaakt, waren speciaal. Ook ben ik jeugdtrainer bij Sunderland geweest en daar waren de wedstrijden tegen Newcastle United bijzonder. We zijn dit seizoen met de selectie van Den Hoorn naar de wedstrijd tussen de eerste elftallen van die twee clubs geweest. Mijn spelers hebben daar gezien, geproefd en gevoeld. Het is prachtig om te zien hoeveel beleving er bij dat soort wedstrijden is, zeker op de tribune. Daar zit achtentwintigduizend man en die zijn zó ontzettend fanatiek.” De wedstrijd van zondag is volgens de oefenmeester nog extra bijzonder, omdat het om de koppositie gaat.

Voorlopig zit Harry Biemans helemaal op zijn plek in Den Hoorn. “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin, ga met plezier naar de club en zal hier dan ook komend seizoen trainer zijn. Wat we daarna doen, zien we dan wel weer. Bij de festiviteiten rondom het zestigjarig jubileum van vorige week bleek maar weer wat een mooie vereniging Den Hoorn is. De feestcommissie heeft keihard gewerkt om voor alle doelgroepen een interessant programma neer te zetten, we hebben een prachtig complex, bijna duizend leden en ook sportief gaat het goed. Ik zit hier nog wel even goed.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12