Afbeelding

Flatbewoners wachten al lang op een nieuwe lift

Algemeen

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

De flat aan de Menno ter Braaklaan telt zeventien verdiepingen en alle bewoners moeten al weken met één lift omhoog of omlaag.

DELFT – Eén van de twee liften van de flat aan de Menno ter Braaklaan is al een maand kapot. Bewoners zijn niet blij, maar de oplossing is eindelijk in aantocht.

Eén lift brengt bewoners naar de verdiepingen met oneven nummers, de andere voert naar verdiepingen met even nummers. Omdat de lift naar oneven nummers niet meer werkt, moeten bewoners van die woningen elke keer een trap op of af voordat ze de andere lift kunnen bereiken. “Die ene lift wordt nu dus door iedereen gebruikt, waardoor het vaak langer duurt”, ervoer Lianne Scheepers de laatste tijd. Ze woont zelf op een even nummer, dus heeft er verder niet heel veel last van. “Maar voor mensen die slecht ter been zijn, is het vervelend dat ze steeds een trap op moeten. En dat terwijl we hier wel gigantisch veel betalen aan de VvE.”


Inge Werdmuller woont wel op een oneven nummer en moet dus steeds de trap op en af. “En die ene lift is steeds druk bezet. Ik kan gelukkig de trap nog op en af, maar voor mensen met rollators en met scootmobiels is het niet te doen. Die hebben al weken huisarrest.” Werdmuller merkt op dat alle bewoners wel een briefje in de bus kregen met daarop een telefoonnummer dat ze kunnen bellen als ze hulp nodig hebben bij het beklimmen van de trappen. Veel ouderen voelen zich volgens haar echter bezwaard om om hulp te vragen.


Jan Kattevilder zit in de bewonerscommissie en weet wel waarom de reparatie zo lang op zich laat wachten. “De liften zijn begin januari goedgekeurd door het Liftinstituut”, begint hij z’n uitleg. “Twee maanden daarna werden ze afgekeurd door de firma Otis. We vroegen ons af hoe dat kan en hebben daarover in de clinch gelegen.” De motoren van de liften moeten hoe dan ook vervangen worden, een klus die volgens Kattevilder 40.000 euro had moeten kosten. “Met dat bedrag waren we het niet eens dus gingen we hierover in discussie, waardoor het langer duurde dan anders.” Die discussie heeft er volgens hem wel toe geleid dat voor de nieuwe motoren nu geen 40.000, maar 30.000 moet worden neergeteld. “Het is heel vervelend voor de bewoners dat het zo lang heeft geduurd, maar de oplossing is er bijna”, zegt Kattevilder. Naar verwachting wordt de lift in week 20, dus de week van 12 mei, gerepareerd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12