Afbeelding

Zware tijden voor Wijkkrant Wippolder

Algemeen

Editie: Week 2, Jaargang 23 |

Johan van den Berg werpt nog een blik op misschien wel de één na laatste editie van Wijkkrant Wippolder.

DELFT – Het zit de Wijkkrant Wippolder niet mee. De vrijwilligers van de wijkkrant moeten het sinds dit jaar zonder subsidie van de Gemeente Delft en Vestia doen. Als klap op de vuurpijl werd de redactie afgelopen week ook nog eens gehackt.

Afgelopen week werden vanaf het e-mailaccount van de redactie van Wijkkrant Wippolder mailtjes gestuurd naar iedereen in het adressenbestand. De strekking van het bericht: redacteur Johan van den Berg zit in Engeland, zijn tas met telefoon, geld en paspoort zijn gestolen en of ze lezer van de mail even zo snel mogelijk 1500 euro naar hem wil overmaken. “Wellicht zijn lezers hier gevoelig voor en maken ze dat geld over”, vreest Van den Berg. De wijkkrantredacteur hoopt maar dat niemand erin trapt. Helaas is de valse mail niet het enige gevolg van de hack-actie. “Onze hele mailbox is leeg. Alles wat we hebben opgebouwd aan correspondentie is kwijt. Nee, natuurlijk zijn we hier niet blij mee.”

Van den Berg wordt evenmin vrolijk van het feit dat de Gemeente Delft en woningcorporatie Vestia de geldkraan hebben dichtgedraaid voor de wijkkrant. De vrijwilligers achter de krant moeten daarom, om in 2015 weer vier keer uit te kunnen komen, 8200 euro inzamelen. “We zitten momenteel al aan de 4700 euro. We hebben nog geld voor de editie van maart, maar als het niet lukt de 8200 euro bij elkaar te krijgen dan houdt het na dit nummer en na zeventien jaar op. Mocht dat gebeuren dan krijgt iedereen die al heeft gedoneerd z’n geld terug. Tot die tijd houden we de moed erin.” Het is zonde dat Wijkkrant Wippolder in haar voorbestaan wordt bedreigd, vindt ook Van den Berg. “Maar wij zijn schrijvers, geen filantropen die zo’n krant zelf betalen. Er zit voor ons ontzettend veel werk in, maar als we daarna het eindresultaat zien zijn we altijd hartstikke tevreden…”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12