Opgebloeide Elmar de Vogel heeft ondanks tegenvallende seizoensstart alle vertrouwen in DVC

Algemeen

Rui de Oliveira van Ariston ´80 kijkt toe als Elmar de Vogel aanzet voor een rush. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het eerste kwart van het seizoen is er voor DVC Delft één dat zich laat kenmerken door een enkele piek en verder hele diepe dalen. Elmar de Vogel is een lichtpuntje in deze betrekkelijk donkere periode, want hij wist in de eerste zeven competitieduels al tien keer het vijandelijke doel te vinden.  “Het verhaal van dit seizoen is eigenlijk dat we teveel doelpunten tegen krijgen”, weet Elmar de Vogel, die deze zomer overkwam van SV Wippolder. “Over het algemeen spelen we nog vaak wat te naïef, maar dat is inherent aan het spelen met een jonge ploeg. Daarbij heeft zo’n negentig procent van deze groep nog niet met elkaar samengespeeld. We zullen dus even aan elkaar moeten wennen en dan zie ik het vanzelf wel goedkomen.”

Het op sommige momenten naïeve spel van de ploeg van trainer Marco van Leest heeft al tot enige monsternederlagen geleid. In de thuiswedstrijd tegen Semper Altius werd met 1-8 verloren, in Schiedam bleek Hargasport met 9-2 te sterk en afgelopen weekend werd met 0-6 van stadsgenoot Ariston ´80 verloren. “Wat vaak het probleem is, is dat we slap beginnen”, vertelt De Vogel. “Afgelopen weekend was dat echter helemaal niet het geval. We speelden een goede eerste twintig minuten, waarin we zelfs nog een keer tegen de paal schoten. Helaas gingen we met een 0-1 stand rusten. Als je dan twintig minuten voor tijd bij een 0-2 stand achterin één-op-één gaat spelen, weet je dat je ruimte weg gaat geven. Zij hebben daar in de laatste tien minuten vier keer van weten te profiteren. Zodoende is de uitslag wel enigszins geflatteerd.”

“MET MIJN ERVARING PROBEER IK DIE JONGENS OOK WEL APART TE NEMEN EN ZE TIPS TE GEVEN” 

Naast deze tegenvallende resultaten wist DVC dit seizoen ook twee keer te winnen. Marine werd aan de Brasserskade met 5-0 opzij gezet, terwijl de Delftenaren HBSS op eigen veld met 6-5 wisten te verslaan. Een wedstrijd van DVC lijkt dus garant te staan voor spektakel en veel doelpunten. “Dat klopt wel ja”, vindt De Vogel. “We hebben zelf in zeven wedstrijden zeventien keer gescoord, maar we hebben in die wedstrijden ook drie-en-dertig doelpunten moeten verwerken. Dit komt doordat we soms nogal slap aan de wedstrijd starten en naïef verdedigen. Dat doen we met z´n allen. Als je dan snel op achterstand komt, gaan bij veel van die jonge gasten de koppies hangen en dat is jammer. Met mijn ervaring probeer ik die jongens ook wel apart te nemen en ze tips te geven.” 

Een remedie hiertegen is volgens de 25-jarige glazenwasser simpel. “We moeten gewoon een aantal wedstrijden op rij winnen. Het is gewoon een kwestie van vertrouwen. De sfeer in de groep is al ontzettend goed. Het zou fijn zijn als we elkaar nu op het veld ook wat beter gaan vinden. Dat dit tot nu toe nog niet echt het geval is, is ook helemaal niet gek. We hebben een jonge groep, met spelers die nog niet vaak met elkaar gespeeld hebben. Dan is het altijd even wennen. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat het goed gaat komen en wie weet weten we nog een periode in de wacht te slepen. Dat lijkt misschien een erg optimistische doelstelling, maar ik vind dat je altijd met een doel het veld in moet gaan. Ik heb dan ook een hekel aan verliezen.”

“IK WEET NIET HOE HET KOMT, MISSCHIEN IS HET EEN KWESTIE VAN HET VERTROUWEN DAT IK VOEL” 

Ondanks het feit dat dit nog te vaak gebeurt, heeft de vleugelsneller bij DVC wel het plezier in het voetballen teruggevonden. “In mijn laatste jaar bij Wippolder zat ik een schorsing van tien maanden uit na een akkefietje met een scheidsrechter dat uit zijn verband was getrokken. Ik had er dan ook niet zoveel zin meer in. Begin dit seizoen ben ik samen met Roy Scheffers, met wie ik graag weer samen wilde spelen, naar DVC gegaan.” Bij die club vindt hij met Marco van Leest een trainer onder wie hij in het 16-23-elftal van Wippolder bijzonder gemakkelijk het net wist te vinden. “En dat is hier weer net zo. Ik weet niet hoe het komt, misschien is het een kwestie van het vertrouwen dat ik voel. Verder weet Marco een heel goede sfeer in de groep te brengen en is zijn oefenstof goed. Je merkt niet dat dit zijn eerste seizoen als hoofdtrainer is. Daarnaast is ook Willem Berkien een prima trainer. Ook de trainers moeten aan de situatie wennen. Ze hebben negentien spelers ter beschikking voor één elftal en moeten dus ook nog tot de beste opstelling komen. Dat doe je door te proberen.” 

Zelf ziet De Vogel in zijn snelheid en inzet zijn belangrijkste kwaliteiten. “Er zijn wel eens wedstrijden, zoals vorige week zaterdag, waarin ik mijn dag niet zo heb. Op zulke momenten zal ik alles blijven geven voor het elftal. Ik ben dan ook geen zeer technische speler, maar ik doe er alles aan om mijn taak in het elftal te vervullen. Daarbij heb ik dit seizoen ook al tien keer weten te scoren. Of ik het door deze prestatie een stapje hogerop wil proberen? Voorlopig ben ik blij dat ik weer plezier beleef aan het voetbal en heb ik het enorm naar mijn zin bij DVC. Wat nog komen gaat, zullen we allemaal wel zien.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12