Afbeelding

Stuurgroep zoekt hulp voor redding van kinderboerderij en waterspeeltuin

Algemeen

Editie: Week 30, Jaargang 23 |

DELFT – Nadat kinderboerderij en waterspeeltuin in Tanthof dreigden te moeten sluiten, is door meerdere organisaties, stichtingen, ondernemers, buurtbewoners en andere betrokken een stuurgroep gevormd die dit wil voorkomen.

Zij kwamen begin deze maand en afgelopen dinsdag bijeen om kennis te maken en plannen te smeden om de kinderboerderij en waterspeeltuin open te houden. Dat laatste is een hele opgave, laat Corina Bac namens de groep weten. “Het plan moet namelijk worden getoetst en het moet eind september al worden ingediend”, zegt ze. “We hebben dus erg weinig tijd voor zoiets belangrijks.” De groep werkt daarnaast met een beperkt budget en meer vrijwilligers zijn welkom. “Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun schouders eronder zetten door mee te denken, geld te doneren en vrijwilligerswerk te doen”, roept ze op. “Pas dan is het mogelijk om de kinderboerderij en de waterspeeltuin te redden - en dat waarschijnlijk in een kleinere vorm en met beperktere openingstijden.”

Mochten de plannen van de stuurgroep niet worden goedgekeurd door de gemeente, dan wordt de kinderboerderij omgevormd tot dierenweide, een plek waar contact met dieren niet mogelijk is. “Zullen de 50.000 bezoekers per jaar dan nog terugkomen?”, vraagt Bac zich hardop af. Wie haar en de stuurgroep wil helpen voorkomen dat het zover komt, kan mailen naar vriendenkinderboerderijtanthof@gmail.com.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12