Nieuwe rol voor gemeente in ontwikkelingen Voorhof

Algemeen

Woonbron voltooit dit jaar de bouw van het nieuwe wooncomplex Amber in de Poptahof.

DELFT - Voor een vitale stad als Delft is het van groot belang om te blijven ontwikkelen. Zo blijft de stad aantrekkelijk om in te wonen en te werken. De bouwontwikkeling in Delft - dus ook in Voorhof - dreigt te stagneren door de economische crisis. Het college van Delft speelt in op deze nieuwe werkelijkheid en werkt in Voorhof inmiddels op een andere manier samen met marktpartijen.

Marktpartijen krijgen meer speelruimte om te zorgen voor vastgoedontwikkelingen in Voorhof. Dit staat in de notitie ‘Stand van zaken Voorhof’ dat het college onlangs heeft vastgesteld. In Poptahof krijgt corporatie Woonbron meer ruimte en flexibiliteit. Hierdoor kan Woonbron beter inspelen op kansen die zich voordoen in de vastgoedmarkt. Deze nieuwe (samenwerkings)afspraken hebben er toe geleid dat Woonbron de ontwikkelingen ter hand neemt en dat gemeente Delft een stedelijke regie voert op het totale gebied. Hiertoe wordt de samenwerkingsovereenkomst tussen Woonbron en gemeente ontbonden. Woonbron voltooit dit jaar de bouw van het nieuwe wooncomplex Amber. De Lepelaar wordt opgeknapt en verkocht en er wordt verder gewerkt aan het inrichten van de openbare ruimte. De Hovenpassage wordt door Van Der Vorm Vastgoed uitgebreid met winkels en gebouwd parkeren aan de Troelstralaan. In 2012 worden de plannen uitgewerkt voor de uitbreiding van winkels aan de Troelstralaan en het realiseren van inpandige parkeervoorzieningen. De realisatie kan plaatsvinden in 2013 bij voldoende huurders voor de nieuwe winkels. Met realisatie van de uitbreiding wordt een belangrijke impuls gegeven aan het functioneren en de uitstraling van het winkelcentrum De Hovenpassage in de wijk. 

Daarnaast werkt Vorm Ontwikkeling aan een Albert Heijn XL aan de Martinus Nijhofflaan met parkeervoorzieningen en woningen boven de winkel.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12