AAC tekent convenant met Belastingdienst

Algemeen

DELFT - Afgelopen week heeft AAC Accountants & Adviseurs als eerste SRA-accountantskantoor in Delft een convenant met de Belastingdienst ondertekend. Dat betekent dat klanten van AAC vanaf nu gebruik kunnen maken van zogenaamd horizontaal toezicht.

Een nieuwe manier van samenwerken met de Belastingdienst, met als basis wederzijds vertrouwen. Ruud Winkels, één van de partners van AAC, is er trots op dat AAC deze overeenkomst met de Belastingdienst heeft kunnen sluiten: “Horizontaal toezicht luidt een nieuw tijdperk in, waarbij de Belastingdienst meer vanuit vertrouwen met ondernemers en belastingadviseurs gaat werken. In plaats van dat de Belastingdienst alles achteraf controleert, maken we vooraf afspraken over de manier van werken en leggen de processen vast. Als wij vervolgens een belastingaangifte voor een klant doen, wordt die niet in de reguliere controle van de Belastingdienst meegenomen en krijgt de ondernemer veel sneller zekerheid over zijn fiscale aangifte. Soms al binnen twee weken. En als er onduidelijkheden zijn, kunnen wij door middel van vooroverleg via onze vaste contactpersoon bij de Belastingdienst snel duidelijkheid verschaffen.” 

Het convenant met de Belastingdienst was binnen een recordtijd rond. “Binnen een maand konden we tekenen. Dat zegt iets over het vertrouwen dat de Belastingdienst in ons heeft èn over onze manier van werken. Wij zijn lid van het SRA, een landelijk netwerk van accountantskantoren. We werken volgens de strenge kwaliteitsnormen van het SRA. Onze interne werkprocessen waren al dusdanig gestroomlijnd dat er weinig grote aanpassingen nodig waren. Daardoor konden we binnen recordtijd tot ondertekening overgaan”, aldus Ruud Winkels. AAC ziet het ondertekenen van dit convenant als een nieuwe mijlpaal. “Dit gaat het leven van de ondernemer echt een stuk makkelijker maken: sneller zekerheid, minder controles en geen boetes achteraf. Dat levert gemoedsrust op en de ondernemer kan z’n aandacht richten op dat wat hij echt leuk vindt: ondernemen.” Meer weten over de mogelijkheden van horizontaal toezicht? Neem contact op met AAC Accountants & Adviseurs en vraag naar drs. Jan Besseling. 

Telefoon: (015) - 212 11 11 of e-mail j.besseling@aacdelft.nl. Kijk ook op www.aacdelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12